Duga i teška noć pred Crnom Gorom - Mandić poručio iz Skupštine: Ako ne odustanete, biće katastrofa, ratni drugovi, budite spremni (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 27.Dec.2019, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duga i teška noć pred Crnom Gorom - Mandić poručio iz Skupštine: "Ako ne odustanete, biće katastrofa, ratni drugovi, budite spremni" (VIDEO)

Policija je posle blolade prilaznog puta aerodromu Golubovci u Zeti počela sa hapšenjeima, a među uhapšenima je i brat jednog od lidera DF Posle dramatičnog dana koji je počeo ''okupacijom'' Podgorice od strane ogromnog broja policajca koji su ometali i poslanike opozicije da stignu na svoja radna mesta u Skupštinu Crne Gore, a koji je nastavljen blokadom saobraćajnica u Beranama i mučnom šestosatnom raspravom u parlamentu, Crnoj Gori predstoji još mučnija noć.Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je posle blolade prilaznog puta aerodromu Golubovci u Zeti počela sa hapšenjeima, a među uhapšenima je i brat jednog od lidera DF Milana Kneževića, koji je na sednici pripretio premijeru Dušku Markoviću da njega ''duži'' ako se desi nešto njegovom bratu...Blokade puteva su posle Berana ''uvedene'' u Bijelom Polju, Budvi, Herceg Novom, Pljevljimaa, Baru, Nikšiću, a talas nezadovoljstva odlukom Vlade da se usvoji Zakon o slobodi veroispovesti, nema sumnje, proširiće se na još sredina u Crnoj Gori. Naravno, ako Vlada ostane tvrdo na svom stanovištu, a poslanici vladajuće DPS uz pomoć kolega iz redova bošnjačkog naroda, partija Hrvata i Albanaca, usovoje zakon koji je nazvan i ''zakonom o otimanju imovene SPC u Crnoj Gori'', dok se premijer Marković i poslanici DPS ''kunu'' da je netačno.Na kraju rasprave lider DF Andriija Mandić predao je amandmana Mitropolije crnogorsko-primorske na sporni zakon, ocenjujući ih iz fiskursa političara ''mekanim'', a kako su istakli poslanici ove grupacije ''suštinski amandman su podneli Budimir Aleksić i Branko Radlović, za brisanje članova 62, 63 i 64 eventualno sa prelaznim rokom bi se rešio problem''. -Zatim da se taj temeljni ugovor potpiše sa SPC. Treba da omogućimo da u crkvi budu vernici. Da crkva kao institucija mora poštovati zakon o zaštiti spomenika i drugi, i da bude njihov rad transparentan, ja sam za to, kazao je Branko Radulović obrazlažući amandmane, kojih je preko 200, pa je psole završetka sednice, došlo i do rasprave oko kopiranja teksta amandmana, međusobnoh optužnbi i prepirki...- Ne želim nikakvu krv, muku, suzu, nevolju. Sve možemo završiti, jer ovde nema pobednika, svi smo gubitnici, kazao je Radulović, dok je Mandić dodao da su blokade crnogorskih puteva početak "operacije obračuna".-Neće vaših 2.000 policajaca zaustaviti ovo u Crnoj Gori Gori. Ako ne odustanete, biće katastrofa, kazao je Mandić u Skupštini i pozvao "ratne drugove iz 90-ih da budu spremni".-Vlada neće pokleknuti pred pokušajima ucene oko Zakona o slobodi veroispovesti. Ne blokirate vi DPS, već celu Crnu Goru, odgovorio mu je Marković, koji je odćutao pitanje Mandića i poslanika Medojecića, odakel u hodniku Skupštine, pred kancelarijom DF 18 policajaca sa gas maskama...Pošteni svet u Crnoj Gori, nema dileme, sa zebnjom će čekati naredno jutro...

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.