Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Okt.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubrovnik: Razbijen međunarodni lanac krijumčara kokainom

U policijskoj akciji 'Porat 2015.' koja je kulminirala uhićenjima dvojice muškaraca u petak u Dubrovniku, razbijena je međunarodna organizacija krijumčara kokaina, a zaplijenjeno je ukupno 5 i pol kilograma kokaina visoke kakvoće, izvijestila je u subotu na konferenciji za novinare dubrovačko neretvanska policija.

Operativna policijska akcija 'Porat 2015.'počela je još u srpnju, no njezine dijelovene možemo otkriti. Vrijednost droge na veliko je veća od tri milijuna kuna, a ukupna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << vrijednost na ilegalnom narko tržištu bi bila više od sedam milijuna kuna, istaknuo je načelnikdubrovačko-neretvatske Policijske uprave Tonći Radibratović.

Jučer su uhićene dvije osobe, Hrvat i Crnogorac za kojeg se vjeruje da je organizator krijumčarenja. Kod njih je pronađen jedan kilogram kokaina, dok su preostalih tri kilograma djelatnici Carine našli skrivene u strojarnici broda, koji plovi pod zastavom Paname.

U sklopu akcije početkom rujna u Pločama su uhićena dvojica hrvatskih državljana, kod kojih je pronađeno pola kilograma kokaina, a nedugo nakon toga uhićena su još dvojica državljana Hrvatskekod kojih je pronađen kilogram kokaina.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.