Državljanima Srbije 1.000 evra kazne zbog nelegalnog ulaska u Crnu Goru

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Avg.2020, 08:22

Državljanima Srbije 1.000 evra kazne zbog nelegalnog ulaska u Crnu Goru

Državljani Srbije N.V. i M.M. oglašeni su presudom Osnovnog suda u Rožajama krivim za nepostupanje po zdravstvenim propisima o suzbijanju opasne zarazne bolesti, zbog čega im je izrečena novčana kazna od po 1.000 evra, pišu danas Dnevne novine.

Prema presudi od 7. avgusta, oni su polovinom jula 2020. u Rožajama postupili protivno naredbi o privremenim merama za sprečavanje unošenja u zemlju i suzbijanje prenošenja novog koronavirusa, kojom je zabranjen ulazak strancima, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osim sa liste država koja ispunjavaju epidemiološke kriterijume.

Kako prenosi Radio televizija Crne Gore, u presudi se dodaje da su oni nelegalno ušli u Crnu Goru iz Srbije, države koja nije ispunjavala epidemiološke kriterijume i izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Kako se dodaje, osuđeni su na novčanu kaznu od po 1.000 evra, koju su dužni da plate u roku od 15 dana po pravnosnažnosti ove presude.

"Ako okrivljeni ne plate novčanu kaznu u ovom roku, sud će istu zameniti kaznom zatvora tako što će za svakih započetih 25 evra novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora", navodi se u presudi.

Kako se dodaje, odbijen je kao neosnovan predlog Osnovnog državnog tužilaštva iz Rožaja za izricanje mere bezbednosti proterivanjem stranaca iz zemlje.

Tužilac je kao kaznu tražio i po dva meseca zatvora okrivljenima, dok je branilac okrivljenih predložio da sud okrivljene ukoliko ih oglasi krivim osudi na blažu vrstu i visinu kazne.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državljanima Srbije 1.000 evra kazne zbog nelegalnog ulaska u Crnu Goru

Izvor: Beta, 18.Avg.2020

Državljani Srbije N.V. i M.M. oglašeni su presudom Osnovnog suda u Rožajama krivim za nepostupanje po zdravstvenim propisima o suzbijanju opasne zarazne bolesti, zbog čega im je izrečena novčana kazna od po 1.000 evra, pišu danas Dnevne novine.Prema presudi od 7. avgusta, oni su polovinom jula...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.