Izvor: B92, 16.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Država Kosovo"?

Beograd -- Telekom Slovenije proširio je svoje poslovanje u regionu kupovinom albanskog provajdera AOL i saopštio da posluje i u "državi Kosovo".

Međutim, predstavnica Telekoma Slovenija Darinka Pavlić-Kamijen izjavila je za B92 da je saopštenje slovenačkog Telekoma pogrešno protumačeno i da se zbog toga medijima upućuje nova izjava, u kojoj se o Kosovu govori kao o tržištu, a ne državi. Kosovo, inače, kao državu tretiraju mnogi regionalni i svetski operateri. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

”U privredi često koristimo izraze koji, u stvari, znače tržišta, a koristimo izraz država. Mi se stvarno ne bavimo politikom, mi se bavimo korisnicima i našim servisom", kaže ona.

"I baš zbog toga da bismo izbegli drugačije interpretacije, mi smo juče ponovo u našim pres materijalima eksplicitno zapisali da se radi o tržištima. Ako je došlo do pogrešne interpretacije, mi se, naravno, izvinjavamo,” kaže ona.

Nemački T-mobajl i britanski Orindž, koji posluju i u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji i Ruminiji, na listi "roming" zemalja navode i Kosovo, koje se čak nalazi u drugoj tarifnoj zoni u odnosu na Srbiju.

Kosovo je prikazano kao nezavisna država i u najnovijem školskom atlasu koji je nedavno objavljen u Austriji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.