Drogira se više od 12.000 Crnogoraca

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2010, 05:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drogira se više od 12.000 Crnogoraca

Direktor NVO "Preporod" Jovan Bulajić ocenio je da u Crnoj Gori ima najmanje 12.500 narkomana. Bulajić je upozorio da Institut za javno zdravlje još nije uradio registar zavisnika i istakao da nadležne institucije i dalje koriste brojke od 2.500 do 3. 000 zavisnika, koje su dobijene u istraživanju Instituta pre četiri godine.

"Trend rasta zavisničke populacije je nezaustavljiv. Zvanična brojka se množi sa takozvanim tamnim brojom pet, po kojem je u Crnoj Gori najmanje 12.500 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zavisnika.

To niko ne može ni potvrditi ni demantovati. Izrada registra zavisnika još traje.

Mislim da ni on neće date precizne brojke jer će se uzeti u obzir samo one osobe koje se javljaju zdravstvenim institucijama.

Šta je sa onim osobama koje su na vanbolničkom tretmanu i šta ćemo sa onim zavisnicima koji se liječe van naših granica", dodao je Bulajić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Drogira se više od 12.000 Crnogoraca

Izvor: TimockeVesti.net, 19.Maj.2010

Direktor NVO "Preporod" Jovan Bulajić ocenio je da u Crnoj Gori ima najmanje 12.500 narkomana. Bulajić je upozorio da Institut za javno zdravlje još nije uradio registar zavisnika i istakao da nadležne institucije i dalje koriste brojke od 2.500 do 3. 000 zavisnika, koje su dobijene Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.