Izvor: B92, 11.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Droga-Kolinska otpušta radnike

Ljubljana -- Slovenačka kompanija "Droga-Kolinska" ove sedmice počinje da deli otkaze grupi od 146 radnika, koji su proglašeni za višak.

Predstavnik zaposlenih u Nadzornom odboru Ljubo Brdajs je zbog neslaganja sa tim potezom firme podneo ostavku i uveren je da spisak radnika za otpuštanje nije konačan. On, kako je rekao, iz Nadzornog odbora odlazi i zbog politike kompanije, koja s jedne strane zatvara proizvodnju i otpušta slovenačke radnike, a s druge strane kupuje preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na teritoriji bivše Jugoslavije.

"Po novom ćemo paštetu praviti u Bosni, u Srbiji kupujemo 'Grand kafu' i 'Soko Štark', u Rusiji bi trebalo da proizvodimo dečiju hranu i pritom niko ne misli na slovenačke radnike", istakao je Brdajs.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.