Drama u Podgorici

Izvor: RTS, 03.Maj.2013, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Podgorici

Crnogorska policija uhapsila Filipa Babovića koji je pucao u vazduh ispred poslovnice Erste banke u centru Podgorice, potom pretio policiji, zapalio jedan auto-servis, a zatim pretio samoubistvom. Nije bilo povređenih.

Dvadesetdvogodišnji Filip Babović, koji je jutros izašao iz zatvora, uhapšen je u Ulici Marka Miljanova ispred poslovnice Erste banke posle polučasovne drame u centru Podgorice, kada je mladić ispalio najmanje dva šaržera iz pištolja, pretio policajcima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a potom vitlajući oružem pretio i da će se ubiti.

Babović je stalno ponavljao "mičite se", "sklonite se", "ostavite me na miru", a u jednom trenutku je otrčao iza zgrade u kojoj živi i benzinom polio pa upalio parkirani "pežo 407", a potom i auto-servis "Centar", javljaju podgoričke Vijesti.

Očevici drame ispričali su da je Babović pucao u vis, ali i iznad glava četvorice pozornika, koji su prvi stigli na ugao ulica Novaka Miloševa i Marka Miljanova kako bi obuzdali nasilnika.

U jednom trenutku, dok je policajac pokušavao da ga umiri, Babović je pucao i ka njemu, a meci su fijukali na sve strane, kažu svedoci.

Pošto je zapalio auto-servis, Babović se ponovo vratio na sredinu ulice, ispod balkona stana gde živi, a potom stavio cev pištolja na čelo i pretio da će se ubiti.

Za to vreme policija je već blokirala celi kvart, zaustavila saobraćaj i upozoravala stanare da ne izlaze iz zgrada niti na balkone.

Tada je, kako je rečeno Vijestima, pripadnik Interventnog voda rečima uspeo da na trenutak umiri Babovića, a dok mu je prilazio, mladić je pištolj uperio na njega, ali se predomislio, smirio i pristao da sa policajcem pođe do bolnice.

I pola sata nakon njegove predaje u centru grada su se čule detonacije od sagorevanja materijala i automobilskih guma, a crni gust dim kuljao je auto-servisa, koja u centru Podgorice postoji više od tri decenije.

U jutrošnjoj drami u centru grada niko nije povređen, iako se pretpostavlja da je Babović ispalio najmanje 15-ak metaka.

Babović živi u Ulici Marka Miljanova i od ranije je poznat po nasilničkom ponašanju.

Policija je privela i njegog brata, jer je nakon Filipovog hapšenja vikao na policiju, ali i na stanare zgrada.

Babović je na pregledima u Urgentnom centru, a sa njim bi tokom dana trebalo da razgovara i tim psihijatara i inspektori policije, kako bi otkrili razlog za divljanje na ulicama grada.

Njemu će policija u dogovoru sa tužiocem na teret staviti krivično delo "izazivanje opšte opasnosti".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Drama u Podgorici, revolveraš na ulici

Izvor: RTS, 03.Maj.2013

Crnogorska policija uhapsila Filipa Babovića koji je pucao u vazduh ispred poslovnice Erste banke u centru Podgorice, potom pretio policiji, zapalio jedan auto-servis, a zatim pretio samoubistvom. Nije bilo povređenih...Dvadesetdvogodišnji Filip Babović, koji je jutros izašao iz zatvora, uhapšen...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.