Drač, susret lidera Zapadnog Balkana

Izvor: RTS, 26.Avg.2017, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drač, susret lidera Zapadnog Balkana

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvuje na sastanku predsednika vlada regiona u albanskom gradu Draču. Premijer Albanije Edi Rama biće domaćin sastanka na kojem će, pored predsednika vlada regiona, učestvovati i predstavnici Stalnog sekretarijata Komorskog investicionog foruma, prve zajedničke institucije u regionu koju su osnovale privredne komore ovih zemalja.
Učesnici će razgovarati o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << regionalnoj saradnji i mogućnostima olakšavanja prekograničnog kretanja robe, stvaranja efikasnog transporta, digitalnoj ekonomiji, trgovini i ulaganjima.

Skup će biti prilika da se ukaže na značaj regionalne stabilnosti i sprovođenja reformskih procesa, koji su ključni preduslovi za ekonomski oporavak, razvoj i dostizanje evropskih standarda celog regiona. 
U Draču je sve spremno za sastanak lidera Zapadnog Balkana na kome će premijeri država u regionu razgovarati saradnji i jačanju integracijskih procesa Zapadnog Balkana.
Suret čiji je domaćin albanksi premijer Edi Rama počeće u 10.15 u "Melisa" rezidenciji na obali Jadranskog mora. Srbiju predstavlja predsednica Vlade Ana Brnabić koja će se, kako je ranije najvaljno, u Draču sresti sa predsednikom Vlade Makedonije Zoranom Zaevim.
To će biti njihov prvi susert od izbijanja političke i diplomatske krize između Srbije i Makednoje ali i prvi susret posle razgovora dva premijera u Trstu kada je Zoran Zaev obećao premijerki Srbije da će Makedonija biti suzdražana u glasanju da Kosovo postane člna Uneska.
U Draču je potrvđeno da makedonski premijer dolazi na sastanak, o čemu danas pišu i makedonski mediji.
Pored lidera Zapadnog Balkana sastanku u Draču trebalo bi da prisustvuju i komesar EU za dobrosusedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han kao i potpredsednik Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabićeva stigla u Tiranu

Izvor: B92, 26.Avg.2017

Premijerka Ana Brnabić doputovala je u Albaniju, gde će u Draču učestvovati na neformalnom sastanku premijera država Zapadnog Balkana...Domaćin ovog sastanka je premijer Albanije Edi Rama, a prisustvuju mu premijeri Makedonije i Crne Gore, predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i Kosova*...Premijerka...

Nastavak na B92...

Brnabić u Draču na sastanku predsednika vlada regiona

Izvor: Beta Video, 26.Avg.2017

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić na sastanku predsednika vlada regiona u Draču. (pokirvalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Rama o sastanku u Draču: Dobar dan za region i Albaniju

Izvor: B92, 26.Avg.2017

Tirana -- Albanski premijer Edi Rama pozdravio je današnje održavanje neformalnog sastanka šefova vlada zemalja Zapadnog Balkana u Draču, čiji je bio domaćin...On je ocenio da je sastanak bio "dobar radni dan za region i Albaniju"..."Kretaćemo se brže i kada je reč o regionalnoj saradnji i evropskoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.