Dolijao Pink panter

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolijao "Pink panter"

Sarajevo -- Član međunarodne kriminalne grupe "Pink panter" Milosav Vesković osuđen je u Bosni i Hercegovini na osam godina zatvora.

Prethodno ga je sud u toj zemlji proglasio krivim za krivično delo organizovani kriminal.

Pored zatvorske kazne, Vesković mora, zajedno sa osuđenim Anesom Kurbegovićem i Mladenom Mićićem, da plati odštetu oštećenoj Pavlović Internacional banci u iznosu od 1.789.539,67 konvertibilnih maraka (skoro 900.000 evra), prenosi Klix.ba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako se navodi u presudi, optuženi Milosav Vesković (41) kriv je što je postao pripadnik međusobno povezanih i organizovanih grupa ljudi koje su pripremale i vršile dela koja imaju obeležja krivičnih dela propisanih Krivičnim zakonom BiH, Krivičnim zakonom Federacije BiH i Krivičnim zakonom Republike Srpske i ostvarili protivpravnu korist u novcu, materijalnim dobrima ili drugim oblicima koristi.

Kako su ranije javili regionalni mediji, Vesković je sklopio sporazum sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine kojim je priznao krivicu za pljačke počinjene na teritoriju te zemlje u zamenu za kaznu od osam godina zatvora.

Za Veskovićem, koji uz državljanstvo Srbije ima i crnogorsko, u BiH se godinama tragalo u okviru istrage protiv veće kriminalne grupe, poznate pod nazivom "Lutka".

Vesković je godinama bio nedostupan bosanskohercegovačkom pravosuđu, a 2018. izručila ga je Hrvatska, nakon što je u Lepoglavi odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu koja mu je izrečena zbog planiranja pljačke u Zagrebu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.