Dok se svi dive ovom Hrvatu na njegovom poduhvatu, on se divi - Srbima!

Izvor: BKTV News, 02.Sep.2017, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dok se svi dive ovom Hrvatu na njegovom poduhvatu, on se divi - Srbima!

Put oko sveta vodi kroz - Srbiju!

Biciklista i avanturista iz Hrvatske Mihael Strle pre dva meseca krenuo je na avanturističku vožnju biciklom kroz Evropu tokom koje je do sada prešao 3.700 kilometara, a do kraja ture preći će oko 4.500 kilometara.

Strle je do sada prošao kroz Albaniju, Crnu Goru, Makedoniju, Grčku, Tursku, Bugarsku, trenutno je u Srbiji koju će preći od juga do severa, da bi se preko Bosne i Hercegovine vratio do Hrvatske i Zagreba, gde živi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Avanturista iz Hrvatske Mihael Strle: Pirot je pravi mali evropski grad https://t.co/dhz9LU69io

"Srećan sam da na ovom putu nisam imao nikakve probleme. U Srbiji sam već dva dana i već prve večeri sam u Pirotu upoznao nove prijatelje sa kojima ću sigurno ostati u kontaktu tokom putovanja, a i kasnije. Pirot je zaista prelep mali - evropski grad, tako da sam zaista prijatno iznenađen", kaže Strle i dodaje da ima vrlo ambiciozne planove.

Cela priča počela je sasvim slučajno, dodao je on.

"Kreneš najpre biciklom na pivo u drugi grad, kreneš na more, dođe leto, zatim sam rekao sebi što ne bi otišao biciklom na Exit u Novi Sad i na kraju sam krenuo na ovaj put. Još nije ni gotov, a već sada razmišljam o većim poduhvatima, a to je put oko sveta", kaže Strle za Tanjug.



Strle je inače po struci medicinski tehničar, a kako bi uspešno realizovao ovaj svoj avanturistički poduhvat on je dao otkaz na poslu na kome je proveo poslednjih deset godina.

Mihael tokom putovanja, u manjim gradovima spava u šatoru obično pored reka, jezera i sličnih lepih mesta, a za metropole, gde spavanje u šatoru nije opcija jer je teško naći adekvatno mesto, spava koristeći aplikaciju “Kaučsurfing”, na kojoj svi koji nude besplatan smeštaj širom sveta imaju svoje naloge.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.