Izvor: B92, 18.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dogovor o graničnim incidentima"

Ljubljana -- Janez Janša i Ivo Sanader su se 2004. dogovarali o graničnim incidentima radi političke koristi, kaže Anton Rop.

Sadašnji premijer Slovenije Janez Janša i premijer Hrvatske Ivo Sanader 2004. su se dogovarali o graničnim incidentima u Piranskom zalivu kako bi poslužili vođi tadašnje slovenačke opozicije u preizbornoj borbi za osvajanje vlasti u Sloveniji, izjavio je sinoć tadašnji premijer Slovenije Anton Rop.

Cilj dogovaranja predsednika Slovenske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << demokratske stranke Janeza Janše i hrvatskog premijera je bio izazivanje graničnih incidenata. Dogovore je presrela i snimila Slovenačka obaveštajno-bezbednosna agencija, SOVA.

Tu tvrdnju u subotu je objavio i ljubljanski Dnevnik, a Janša je istog dana izjavio kako o tome zvanično nije obavešten i da se nada da to nije istina.

Premijer Hrvatske je rekao kako očekuje Ropovo objašnjenje i dodao kako je uveren da SOVA nije prisluškivala njega, već Janšu. Sanader je najavio da će objašnjenje potražiti i diplomatskim putem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.