Izvor: B92, 26.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor Sanadera i Janše

Bled -- Granične sporove između Hrvatske i Slovenije rešavaće Međunarodni sud pravde u Hagu.

Tako su se danas na Bledu dogovorili Hrvatski premijer Ivo Sanader i slovenački premijer Janez Janša. U tu svrhu obe države osnovaće međudržavne komisije, sastavljene od stručnjaka za granična pitanja i pravnih stručnjaka, koji bi do kraja godine trebalo da sastave predlog sporazuma s kojim će izaći pred sud u Hagu, a kojeg pre toga treba da potvrde parlamenti obe države.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema dogovoru postignutom između Sanadera i Janše, odluka Suda će biti obvezujuća i za Hrvatsku i za Sloveniju, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Ostala otvorena pitanja, vezana uz slučaj nekadašnje Ljubljanske banke i zajedničke Nuklearne elektrane Krško, Hrvatska i Slovenija će rešavati bilateralno, pa će se u tu svrhu idućih nedelja, prema najavi dvojice premijera, sastajati ministri obe zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.