Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Vlada RS za poštovanje Dejtonskog sporazuma

BANJA LUKA - Premijer Republike Srpske (RS) ponovio je danas na sastanku sa visokim predstavnikom u BiH Miroslavom Lajčakom da je Vlada RS opredeljena za poštovanje Dejtonskog sporazuma, saopštio je vladin Biro za odnose s javnošću.

Dodik je Lajčaku preneo i spremnost RS da se što pre sprovede sporazum političkih lidera iz Pruda.

"Značaj prudskog sporazuma nije samo u činjenici da će njegovom primenom mnoga važna pitanja biti rešena u BiH, već i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je taj sporazum plod kompromisa i dogovora domaćih političara", istakao je Dodik.

Lideri tri vladajuće stranke u BiH - Milorad Dodik iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Sulejman Tihić iz Stranke demokratske akcije (SDA) i Dragan Čović iz Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) ranije su postigli politički dogovor u Prudu, kod Odžaka, koji se odnosi na realizaciju ciljeva koje je pred BiH postavila međunarodna zajednica.

U saopštenju se još navodi da su Dodik i Lajčak razgovarali i o ekonomskim i socijalnim pitanjima u RS i BiH u svetlu globalne ekonomske krize.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.