Izvor: B92, 28.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doboj: Maloletnica planirala napad

Banja Luka -- U Doboju je uhapšena maloletnica S.Ž. (17) zbog sumnje da je planirala da postavi eksplozivnu napravu ispod vozila radnika kriminalističke policije u tom gradu.

U saopštenju se navodi da su, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja da S.Ž. planira da postavi eksplozivnu napravu ispod vozila radnika kriminalističke policije Policijske stanice Doboj 1, preduzete potrebne radnje radi sprečavanja izvršenja krivičnog dela.

Maloletnica je juče zatečena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u blizini mogućeg mesta izvršenja krivičnog dela, gde joj je upućen usmeni poziv radi obavljanja informativnog razgovora. S.Ž. se oglušila na poziv i, upućujući verbalne pretnje policajcu, pokušala da se udalji, nakon čega je lišena slobode, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je prilikom pretresa kod maloletnice u ruksaku pronađena ručna kumulativna bomba namenjena za uništavanje oklopnih vozila (BRK-M79), mobilni telefon i drugi predmeti.

"Nakon kriminalističke obrade, koja se vrši u prisustvu radnika Centra za socijalni rad Doboj, S.Ž. će biti predata u nadležnost Osnovnom sudu Doboj, sudiji za maloletnike, a Okružnom tužilaštvu Doboj biće podnesen izveštaj o izvršenim krivičnim delima - ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", kaže se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.