Đurašković: Vratićemo Cetinjski manastir prestonici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2022, 00:52

Đurašković: Vratićemo Cetinjski manastir prestonici

Novi gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković (SDP) poručio je da će u narednom periodu insistirati da se svim mogućim pravnim radnjama ispravi, kako je rekao, nezakonita odluka crnogorske vlade o upisu Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsku-pimorsku i da se on vrati u ruke prestonice.

On se nada da će Manastir uskoro moći da koristi i Crnogorska pravoslavna crkva, što je izjavio u intervjuu za podgoričke "Vijesti".

Na pitanje da li planira da uspostavite >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kontakt sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i da li će se kao gradonačelnik sastati sa Mitropolitom Joanikijem, on je kazao da će njegov odnos sa Mitropolijom biti na nivou onoga što je odnos Crkve Srbije od 1919. godine do danas prema Crnoj Gori, Crnogorcima, Cetinju i Cetinjanima.

"Ta crkvena organizacija i crkva druge države je dominantno svih tih godina, posebno od 90. godine do danas bila u službi velikosrpskih, političkih, nacionalističkih interesa, negirajući sva moguća prava pravoslavnih Crnogoraca. Ono na čemu ću inisistirati u narednom periodu jeste da svim pravnim radnjama koje smo već preduzeli i koje ćemo u narednom periodu preduzeti korigujemo nezakonitu odluku Vlade o upisu Cetinjskog manastira i vratimo formalno vlasništvo nad manastirom na prestonicu, a nadam se vrlo skorom periodu odgovarajućim radnjama omogućimo i korišćenje Cetinjskog manastira od strane CPC", istakao je Đurašković.

On je dodao i da će pomoći CPC u punom kapacitetu i mnogo više nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Vratićemo Cetinjski manastir prestonici"

Izvor: B92, 26.Mar.2022

Gradonačelnik Cetinja Nikola Ðurašković planira da izmeni odluku o upisu Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsku-pimorsku...Ðurašković (SDP) poručio je da će u narednom periodu insistirati da se svim mogućim pravnim radnjama ispravi, kako je rekao, nezakonita odluka crnogorske vlade...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.