Đukanović ponovo predsednik DPS-a

Izvor: B92, 19.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović ponovo predsednik DPS-a

Novi-stari predsednik: Milo Đukanović (FoNet)

Podgorica -- Kongres vladajuće DPS Crne Gore izabrao danas jednoglasno aktuelnog predsednika stranke Mila Đukanovića ponovo na tu funkciju.

Za potpredsednike stranke Kongres je većinom glasova izabrao predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, premijera Željka Šturanovića i Svetozara Marovića.

Kongres je izabrao i novi Glavni odbor i usvojio novi statut stranke.

Đukanović je u obraćanju delegatima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i gostima kongresa ponovio da je cilj DPS posle obnove nezavisnosti ostvarivanje evropskog standarda građana.

Kazao je da je u prethodnom četvorogodišnjem periodu ostvaren najveći uspeh u istoriji partije - nezavisnost Crne Gore, ali da to ne daje pravo na predah i opuštanje.

"Potrebno je odmah predano raditi na uređenju naše nove države kao evropkog društva", kazao je Đukanović.

Predsednik DPS-a je kazao da je najvažniji posao izgradnja institucija, jer bez te pretpostavke ne može biti demokratskog razvoja društva.

"Brzina tranzicionog razvoja crnogorskog društva zavisiće od naše sposobnosti da se umesto za autoritarne pojedince prostor otvori za autoritativne, snažne i kompetentne institucije", kazao je Đukanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.