Izvor: B92, 15.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Crna Gora spremna

Zagreb -- Premijer Crne Gore Milo Đukanović kaže da je Crna Gora spremna da se prilagodi Evropskoj uniji.

"Pretpostavke za to obezbeđene su dobijanjem dugo očekivane pozitivne Studije o izvodljivosti za Srbiju i Crnu Goru", rekao je Đukanović i ocenio da su nedovoljna saradnja Srbije s Haškim tribunalom i nefunkcionalnost institucija SCG bili razlog za dosadašnju blokadu procesa institucionalizacije odnosa SCG i EU.

Đukanović je ocenio da su zemlje Jugoistočne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrope poslednjih godina učinile velike korake u izgradnji demokratskih društava.

Đukanović je u Zagrebu razgovarao s premijerom Hrvatske Ivom Sanaderom, na marginama ekonomskog foruma Kran Montana, javlja Televizija Crne Gore.

Vajt: Referendum ne ugrožava stabilnost

Predstavnik Međunarodne krizne grupe Nikolas Vajt kaže da održavanje referenduma o samostalnosti Crne Gore ne bi ugrozilo stabilnost regiona.

"Mi smo uvek smatrali da budućnost Srbije i Crne Gore neće imati mnogo uticaja na okolnosti u regionu. Mislimo da pitanja Kosova i Crne Gore nisu u direktnoj vezi, ali je očigledno da Evropska unija insistira na tome da prvo počne rešavanje pitanje statusa Kosova pre nego što Crna Gora dođe na red", kaže Vajt za Radio Slobodna Evropa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.