Direktor gimnazije pretio profesorima zbog litija, roditelji mu odgovorili i uporedili ga sa Enverom Hodžom

Izvor: Večernje novosti, 08.Feb.2020, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor gimnazije pretio profesorima zbog litija, roditelji mu odgovorili i uporedili ga sa Enverom Hodžom

Roditelje nije zastrašila pretnja i objasnili su po stavkama da se ovako krši sloboda veroispovesti Direktor Gimnazije u Bijelom Polju Miloje Dobrašinović pismom je upozorio kolege da će biti pokrenut disciplinski postupak protiv svakoga ko učenike "zlouoptrebljava za verska i politička okupljanja"."Obaveštavam članove kolektiva naše škole koji vrše političko delovanje na učenike i iste zloupotrebljavaju za verska i politička okupljanja, protiv njh će se pokrenuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << disciplinski postupak. Svakom učeniku koji posećuje iste skupove, napuštajući nastavu, biće upisani neopravdani izostanci, a profesorima neodržani časovi neće biti plaćeni. Odeljenjskom starešini koji ne postupi u skladu sa ovim obaveštanjem biće oduzeto odeljensko starešinstvo."Pročitajte još: Ovaj detalj sa litije iz Bijelog Polja je sve oduševio: Dečak izašao iz kolone da se pozdravi sa tatom policajcem (VIDEO)Roditelje nije zastrašila pretnja i objasnili su po stavkama da se ovako krši sloboda veroispovesti: "Dobili smo obaveštenje od naše dece da ste na oglasnoj tabli postavili jedno neprimereno upozorenje. Sadržaj vašeg upozorenja ne odgovara gimnazijskom obrazovanju, a po tonu podseća na albanski školski sistem u vreme Envera Hodže.1. Ne slažemo se sa političkom manipulacijom dece, bez obzira da li u tome učestvuju pojedini profesori ili uprava škole. Ovim upozorenjem ste se stavili u ulogu ozbiljne političke manipulacije sa pretnjom sankcionisanja.2. Podsećamo da škola postoji zbog đaka, a ne zbog uprave, pa vas molimo da svoju energiju usmerite u poboljšanju uslova u njoj i obrazovnog sistema i da u buduće ne vređate verska osećanja dece.3. Svu odgovornost za pojedinačan izostanak dece sa nastave preuzimamo mi, njihovi roditelji, a časove ćete opravdavati onako kako vam kažemo. To je naša roditeljska dužnost i pravo.4. Škola nije ideološka, a rukopis obaveštenja podseća na politički rukopis čiji izvor zbog pristojnosti nećemo navesti. Škola je čak i onih za koje mislite da su manje vredni, a zapravo je jedino njihova - đačka!"

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRETIO ZBOG LITIJA PROFESORIMA PA ZAŽALIO: Roditelji očitali lekciju direktoru bjelopoljske gimnazije koju će ZAPAMTITI!

Izvor: Kurir, 08.Feb.2020

Direktor Gimnazije Miloje Dobrašinović u Bijelom Polju okačio je pisano upozorenje kolegama da će biti pokrenut disciplinski postupak protiv svakoga ko učenike "zlouoptrebljava za verska i politička okupljanja".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.