Direktor „Župe prijavio se za otpremninu

Izvor: Press, 18.Jan.2011, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor „Župe" prijavio se za otpremninu

Među 110 radnika Hemijske industrije „Župa" koji su se izjasnili za novi socijalni program, na spisku se nalazi i Miroljub Milojević, generalni direktor fabrike. On kaže da na taj način želi da da svoj doprinos smirivanju situacije u fabrici nakon inicijative Sindikata da podnese ostavku zbog nelikvidnosti i loših poslovnih rezultata. - Socijalni program koji je odobren za 150 radnika je u toku, i biće završen do kraja februara, nakon čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << će u „Župi" ostati 320 radnika. Novac je davno odobren, a onima koji žele da uzmu socijalni program, biće isplaćeno 300 evra po godini staža. Oko 3,5 miliona je utrošeno za nabavku sirovina i pokretanje proizvodnje ksantata koji su isporučeni RTB „Bor", a oko 2,5 miliona je upotrebljeno za regulisanje zdravstvenog osiguranja zaposlenih, koji sada imaju zdravstvene knjižice do kraja ove godine - kaže Milojević.U fondovima Fabrike ima novca za isplatu još dve i po zarade, a ovih dana je isplaćena druga polovina za april prošle godine. Poslovodstvo „Župe" uputilo je Agenciji za privatizaciju predlog da raspiše javni poziv za prodaju fabrika pojedinačno, a da se od pratećih službi formira državno preduzeće koje bi ih opsluživalo.
Kako nezvanično saznajemo, Agencija je predlog podržala, a zainteresovanih za kupovinu ima.
- Za kupovinu Fabrike kalijumove hemije, u okviru koje radi i pogon za proizvodnju hlora, zainteresovane su dve domaće kompanije. Naš predlog je da kupac kupi fabriku bez nasleđenih obaveza, ali bi bio dužan da zadrži sve radnike. Dugovi fabrike bili bi isplaćeni od prodajne cene - kaže Milojević.
U „Župi" trenutno radi pogon hlora i priprema se proizvodnja pesticida za prolećnu setvu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.