Izvor: B92, 20.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Preregistracije neće biti

Beograd -- Ministar finansija Mlađan Dinkić ostaje pri stavu da preregistracije vozila sa crnogorskim registarskim tablicama neće biti.

Dinkić je objasnio da bi, u suprotnom, to bio šamar za sve one koji su uredno plaćali poreze i carine kada su uvozili svoje automobile. Zbog toga, sva vozila sa crnogorskim tablicama u Srbiji biće tretirana kao strana, a njihovim vlasnicima se pružaju dve mogućnosti, u zavisnosti od toga da li imaju euro 3 motor, kaže Dinkić. Inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima oko 50.000 takvih slučajeva.

"Ako imaju ekološki motor, mogu da plate carinu i PDV i registruju na beogradske, odnosno domaće tablice. Oni koji imaju automobile čiji uvoz nije dozvoljen i nemaju 'euro 3' standard, imaju opciju da ga prodaju negde u zemljama gde se oni koriste. Ako bismo dozvolili preregistraciju, to bi značilo da su svi oni koji su plaćali carine i poreze na te automobile bili budale. To bi bilo neozbiljno", kaže Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.