“Dinamovci” zapalili autobus sa navijačima Paoka! (VIDEO)

Izvor: S media, 14.Dec.2010, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Dinamovci” zapalili autobus sa navijačima "Paoka"! (VIDEO)

Na raskrsnici u Novom Zagrebu danas oko 13,10 sati napadnut je i zapaljen autobus u kojem su bili navijači grčkog "Paoka". Sumnja se da su napad kamenicama i zapaljenim bakljama izveli navijači "Dinama". Troje teže povređenih su kolima Hitne pomoći prevezeni u Kliniku za traumatologiju i Kliničko-bolnicčki centar "Sestara Milosrdnica". Portparol "Dinama" Morana Đurčević osudila je napad.

Grupa od 30 huligana, koji su verovatno navijači „Dinama“, napala je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << danas u 13.10 sati autobus „Čazmatransa“ koji je prevozio navijače grčkog fudbalskog kluba „Paok“.

Prema prvim informacijama iz Policijske uprave Zagreba, napad se dogodio na raskrsnici Avenije Dubrovnik i Avenije SR Nemačke. Huligani su najpre gađali autobus kamenicama, a potom su u njega ubacili zapaljene baklje. Požar je gasilo devet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila.

Tri teže povređena navijača su kolima Hitne pomoći prevezeni u Kliniku za traumatologiju i Kliničko-bolnicčki centar "Sestara Milosrdnica", dok je nekoliko povređenih navijača "Paoka" odbilo lekarsku pomoć. Napadači su se nakon incidenta razbežali, i policija za njima se intenzivno traga.

Inače, Dinamo i "Paok" bi sutra na Maksimiru trebalo da odigraju ključno šesto kolo Evropske lige.

Prema nezvaničnim informacijama, u autobusu nisu bili navijači „Paok“-ove najžešće struje, već VIP gosti kluba. Oni su, navodno, posle sletanja u Aerodromsku luku Zagreb razvukli zastave svog kluba i počeli da skandiraju. To je očito bio dovoljan mamac hrvatskim huliganima da se grupišu i presretnu „Paok“-ovce na putu prema centru Zagreba.

Portparol "Dinama" Morana Đurčević osudila je ovaj napad, rekavši da se on može tretirati i kao napad na najpoznatiji hrvatski klub:

- Uoči dvoboja stvorena je pozitivna atmosfera ali ovim činom fudbal pada u drugi plan. Žao nam je što se dogodilo, a posebno mi je žao onih ljudi koji su stradali u autobusu. Kad je reč o samoj utakmici, UEFA ne bi smela da nas tereti jer se napad nije dogodio u blizini stadiona a nije ni bilo u našem domenu, jer smo s "Paokom" potpisali dokument da navijači ne putuju na gostovanja.



Dinamo osudio napad

Fudbalski klub Dinamo osudio je današnji incident u Novom Zagrebu u kojem je grupa od tridesetak navijača tog kluba napala autobus sa pristalicama i VIP gostima grčkog PAOK-a.

"Apsolutno osudjujemo napad, koji možemo smatrati i napadom na naš klub. Uoči meča je stvorena pozitivna atmosfera, ali ovim činom fudbal pada u drugi plan. Žao nam je što se to dogodilo, a posebno nam je žao povredjenih ljudi", navodi se u saopštenju Dinama.

U zagrebačkom klubu smatraju da zbog ovoga što se danas desilo prvak Hrvatske ne trebalo da snosi posledice.

S media

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Težak incident zagrebačkih huligana

Izvor: RTV Pink, 14.Dec.2010

Navijači Dinama zapalili autobus sa navijačima PAOK-a . . . .

Nastavak na RTV Pink...

Horor! Navijači PAOK u zapaljenom autobusu...

Izvor: Mondo, 15.Dec.2010, 12:57

Video snimak drame iz zapaljenog autobusa navijača PAOK svedoči koliko je napad od strane navijača Dinama u sredu, u centru Zagreba, pretio da bude koban po 50-ak fanova grčkog kluba.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.