Izvor: RTS, 09.Feb.2022, 14:31

Demokrate optužile Abazovića za hapšenje aktiviste

Demokratska Crna Gora optužila je potpredsednika vlade i koordinatora službi bezbednosti Dritana Abazovića da stoji iza privođenja aktiviste, koji je u Podgorici, putem razglasa sa automobila, pozivao na proteste zakazane za sredu.
Čovek koji je pozivao na proteste je priveden u utorak uveče, ali je pušten bez zadržavanja nakon što je tužilac konstatovao da u njegovom postupku nema elemenata krivičnog dela.
Demokrate, međutim, upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da Abazović zloupotrebljava svoj položaj, pokušavajući da zaplaši građane.
"Budući mandatar DPS Vlade Abazović nedostatak podrške za mučno delo koje ovih dana gradi na štetu Crne Gore pokušava da nadomesti primenom sile. Svoje pretnje da će ''država odgovoriti'' već ispunjava i to tako što hapsi mirne aktiviste", poručile su Demokrate.
Iz ove stranke tvrde da tako nešto nije radio ni DPS nije radio.
"Abazović ovo radi jer tačno zna kako stoji, i tačno zna da mu plan izdaje građana visi o vrlo tankom končiću," navodi se u saopštenju Demokrata Crne Gore.
Demokrate pitaju da li će neko da odgovara za to što su uhapšenog aktivistu, kako kažu, maltretirali i poručuju da "nema tog Dritana" koji će sprečiti građane da večeras izađu na mirne proteste.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"NEMA TOG DRITANA KOJI ĆE DA SPREČI GRAĐANE DA PROTESTUJU" Demokrate optužile Abazovića za hapšenje aktiviste

Izvor: Blic, 09.Feb.2022

Demokratska Crna Gora optužila je danas potpredsednika vlade i koordinatora službi bezbednosti Dritana Abazovića, za kojeg kaže da je budući premijer vlade DPS-a, da stoji iza privođenja aktiviste, koji je u Podgorici, putem razglasa sa automobila, pozivao na večerašnje proteste.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.