Izvor: RTS, 07.Feb.2022, 11:38

Demokrate: URA već u dilu sa DPS-om, protesti u sredu ako smene Bečića

Uoči sednice crnogorskog parlamenta na kojoj bi trebalo da se glasa o smeni predsednika skuštine, Demokratska Crna Gora saopštila da je Građanski pokret URA već odlučio da razreši funkcije Aleksu Bečića "zato što je, kako tvrde, smetnja manjinskoj Vladi URA i DPS".
U saopštenju Demokrata tvrdi se da je kolacije Građanskog pokreta URA i Demkratske partije socijalista sklopljena.

"Ukoliko danas Aleksa Bečić bude smenjen, svi na proteste >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u sredu u 18 časova u Podgorici kod u Hrama", ističe se u saopštenju.
U jučerašnjem saopštenju Demkrate su poručile da svako ko na vanrednoj sednici crnogorskog parlamenta glasa za smenu predsednika Skupštine Alekse Bečića ili ne učestvuje u glasanju, napravio dil sa DPS-om i formirao novu parlamentarnu koaliciju.
Crnogorski parlament danas će na vanrednoj sjednici raspravljati o predlogu za razrešenje predsednika Skupštine Alekse Bečića (Demokratska Crna Gora).
Predlog za smenu potpisalo je 38 poslanika Demokratske partije socijalista, Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije Jednoglasno.
U obrazloženju se navodi da crnogorski parlament, za vreme Bečićevog mandata, nije bila mesto suštinskog političkog dijaloga, zbog čega nije ostvarila jednu od osnovnih funkcija da dovede do ubrzanja evropskog puta Crne Gore.
Bečiću se stavlja na teret da je uticao na negativan godišnji izveštaj Evropske komisije kao i za nazadovanje u oblasti vladavine prava, a najveći razlog tome je, smatraju u opoziciji, nespremnost i odsustvo političke volje Bečića da inicira ustavne mehanizme izbora čelnih funkcija u pravosudnom sistemu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

URA PORUČUJE: Bečić treba da bude smenjen, stvari treba restartovati i vratiti na početak

Izvor: Kurir, 07.Feb.2022

Aleksa Bečić treba da bude smenjen sa funkcije predsednika Skupštine Crne Gore, jer je koncept na kojem je došao na to mesto završen, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.