Izvor: B92, 18.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija u poseti Sloveniji

Ljubljana -- U jednodnevnoj radnoj poseti Sloveniji boravi delegacija Ministarstva za omladinu i sport Srbije.

Na zajedničkoj novinarskoj konferenciji u Ljubljani predstavnika slovenačkog i srpskog ministarstva, državni sekretar za sport Vlajko Senić razgovore sa slovenačkim kolegama ocenio je kao veoma korisne. Delegacija iz Srbije je ovom prilikom mogla da čuje sve što je potrebno da Srbija na polju sporta i omladine treba da uradi tokom naredne četiri godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U planiranom razvoju sporta, prema Senićevim rečima, biće veoma značajna podrška i dobra iskustva Slovenije, naročito što se tiče izgradnje informacijskog sistema.

Senić je slovenački informacijski sistem ocenio kao odličan i izjavio da će se zbog njegove preglednosti i efikasnosti, zauzeti da se i u Srbiji što pre uvede taj sistem.

Ocenjeno je i da bi Srbija, u cilju razvijanja tih oblasti, trebalo da iskoristi buduće predsedovanje Slovenije EU, u prvoj polovini iduće godine.

Tom prilikom, Vlajko Senić je pomenuo i potrebnu privatizaciju u sportu u Srbiji i dodao da je Srbija spremna da se suoči sa tim izazovom kao i da će biti donet poseban zakon o privatizaciji u sportu.

Srpska delegacija je sa slovenačkim kolegama razgovarala i o iskustvima i metodima korišćenja fondova EU jer Slovenija veliki deo sredstava za omladinu i sport dobija upravo iz evropskih fondova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.