Decu srpske nacionalnosti u Vukovaru nisu pustili da preuzmu paketiće

Izvor: BKTV News, 21.Dec.2016, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Decu srpske nacionalnosti u Vukovaru nisu pustili da preuzmu paketiće

Božićni poklon paketići za decu vukovarske gradske četvrti Sajmište bili uručeni deci hrvatske nacionalnosti ali ne i deci srpske nacionalnosti iz OŠ Nikole Andrića, pišu hrvatski mediji.

Radi se o paketićima koje je darovao gradonačelnik Splita Ivo Baldasar i koji su bili namenjeni svoj deci bez obzira na nacionalnost.

Prema informacijama iz OŠ Nikole Andrića razlog tome činjenica je da je vodstvo škole zaduženo za program na srpskom jeziku tako odlučilo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
"Prošle godine paketići su deljeni u školi i bili su uručeni svoj deci bez obzira na nacionalnost. Ove godine dodela paketića trebala se održati u prostorijama Udruženja branitelja Sajmišta u tome delu grada. Međutim, voditelji smene na srpskom jeziku i pismu doneli su odluku da deca srpske nacionalnosti ne idu tamo. Pojasnili su to činjenicom da ima različitih roditelja koje prethodno nisu kontaktirali. Želeli su, kako je rečeno, na taj način izbegnu moguće neugodnosti", rečeno nam je u ovoj vukovarskoj školi.

Opet provokacije iz Hrvatske! Taman što se Plenković izvinio Srbiji, ponovo postavljena ploča sa sramnim natpisom! (FOTO)

Direktorka škole Josipa Kotromanović nije se javljala na telefon, a inače, ova vukovarska škola poznata je i kao jedina neobnovljena škola u Vukovaru.

Trenutno broji oko 230 učenika od kojih je 125 učenika hrvatske nacionalnosti, a nešto više od sto su učenici srpske nacionalnosti.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je oštro osudio ovakav postupak odgovornih dok je njegov zamenik iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković rekao kako ovaj događaj predimenzionirati ali i da ga treba smestiti u okvire grada Vukovara i sredine u kojoj živimo. Podsetio je i da živimo u sredini u kojoj živimo i svega što se na prostoru Vukovara događalo pa i kada je u pitanju dvojezičnost.

Ne prestaje da "oduševljava"! Kolinda napravila novi gaf zbog kojeg joj se ceo Balkan smeje!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.