Deca će vam umreti ako mi ne date pare

Izvor: Vesti-online.com, 28.Okt.2016, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Deca će vam umreti ako mi ne date pare"

Zorica Damjanović (58) nalazi se pred sudom u Rijeci zbog optužbi da je, lažno se predstavljajući kao osoba koja leči molitvom, bračni par, hrvatske državljane s prebivalištem u Nemačkoj, prevarila za više od tri miliona kuna (oko 400.000 evra).

Sve je počelo kada se stariji bračni par javio na njen oglas u novinama, u kojem je navela da leči molitvom. Kada su je supružnici nazvali, Zorica Damnjanović se lažno predstavila kao "majka Milenija Milanović iz riječkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << manastira" i iskoristila njihovu želju za izlečenjem, pa im je lažno prikazala da će ih izlečiti.

U telefonskim razgovorima, prevarantkinja je govorila da će im deca umreti, a potom obećavala da će spasiti njihove živote, ali da joj moraju poslati poklone i novac, piše "Jutarnji list".

Prevareni ljudi su to i činili, pa su zlato i ostale vredne predmete slali autobusom na relaciji Frankfurt - Rijeka, a novac su uplaćivali preko pošte.

Tokom jučerašnjeg suđenja, svedočila je D. H. iz Pule koja je podizala novac i potom ga predavala optuženoj, za šta je dobijala novčanu naknadu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.