Dani do regiona bez rominga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 16:16

Dani do regiona bez rominga

Ljudi žele i treba da budu povezani na različite načine, a region bez rominga je jedan od njih i sada brojimo dane to tog trenutka, ocenila je danas generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu na sastanku ministara zaduženih za informacione i komunikacione tehnologije Zapadnog Balkana u Podgori

Ponosni smo na potpisivanje istorijskog Regionalnog sporazuma o smanjenju cena rominga sa konkretnim koristima za građane. Pozitivan primer ovog sporazuma samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je odskočna daska za digitalnu transformaciju regiona i nećemo se zaustaviti samo na tome, jer smo opredeljeni na prelazak na digitalno, rekla je Bregu, navodi se u saopštenju.

Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović ukazao je da će teme poput digitalizacije, inovacija i saradnje, približiti region i treba da budu osnova svih budućih aktivnosti širom Zapadnog Balkana.

Evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Oliver Varhelji rekao je da Regionalni sporazum o smanjenju cena rominga pokazuje šta je sve moguće kada region udruži snage.

U prvoj fazi primene Regionalnog sporazuma cene rominga su smanjene između 83 i 96 odsto na celom Zapadnom Balkanu, a od 1. jula 2021. godine, kada sporazum u potpunosti stupi na snagu, cene rominga će biti nula, što će označiti početak Zapadnog Balkana bez rominga, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.