Izvor: B92, 13.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan državnosti Crne Gore

Podgorica -- Crna Gora danas slavi Dan državnosti.

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović je u pratnji v.d. načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Jovana Lakčevića položio cveće na Spomenik partizanu borcu, a večeras će u Podgorici biti otkriven spomenik svetom Petru Cetinjskom.

Predsednik Slovenije Janez Drnovšek čestitao je Crnoj Gori i Srbiji na odličnim bilateralnim odnosima. Drnovšek je sinoć, tokom posete Crnoj Gori, na proslavi Dana državnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio i da je zadovoljan, da pozdravlja i da podržava dobro izveden referendum u Crnoj Gori. Drnovšek je rekao i da posle osamostaljivanja te republike više nema političke nesigurnosti i da su sada uspostavljeni dobri temelji za dalji razvoj Crne Gore. Drnovšek je dodao kako se nada da će se to odraziti i na privrednom planu.

Drnovšek je posle jučerašnjih susreta s Vujanovićem, predsednikom Parlamenta Rajkom Krivokapićem i predsednikom Vlade Milom Đukanovićem izjavio da će Slovenija pomagati Crnoj Gori, stručno i na svaki drugi način, u približavanju evropskim integracijama, dodavši da su za Crnu Goru najvažniji privredni uspeh i stabilnost i da na tom putu postoji konsenzus političkih subjekata u Crnoj Gori.

Dan državnosti Crnoj Gori su čestitali predsednici Rusije Vladimir Putin, Austrije Hajnc Fišer, Bugarske Georgi Parvanov, Makedonije Branko Crvenkovski i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.