Dalj: Trojica uhapšenih zbog navodnog ratnog zločina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2021, 18:18

Dalj: Trojica uhapšenih zbog navodnog ratnog zločina

Zbog navodne sumnje da su 1991. i 1992. počinili ratni zločin protiv hrvatskog civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika na području Dalja su uhapšene tri osobe, čija se imena ne navode.

Kako je saopštila osiječko-baranjska policija, krivične prijave su podnete protiv četiri osobe, od kojih je jedan 65-godišnjak nedostupan vlastima.

Krivične prijave su podnete protiv muškaraca starosti 52, 61, 65 i 70 godina, koji su prijavljeni da su kao zatvorski čuvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od oktobra 1991. do juna 1992. godine u Dalju, navodno protivpravno držali šestoricu hrvatskih civila i osmoricu hrvatskih branitelja, prenela je Hina.

Oni se, navodi se, terete da su tokom zatočeništva te osobe fizički i psihički zlostavljali, čime su počinili kivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.