Dačić i regionalna direktorka UNFPA

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2019, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i regionalna direktorka UNFPA

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa regionalnom direktorkom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju, Alanom Armitaž, saopštilo je ministarstvo.

Armitaž u ime izvršne direktorke UNFPA i podsekretara Ujedinjenih nacija Natalije Kanem boravi u Beogradu na 141. zasedanju skupštine Interparlamentarne unije.

Dačić je zahvalio na podršci >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i izrazio zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom Kancelarije UNFPA u Srbiji, posebno u domenu reproduktivnog zdravlja i prava, politika i programa usmerenih ka mladima, programa koji promovišu rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, kao i aktivnostima usmerenim na populaciona pitanja i trendove.

On je izrazio spremnost za dalju saradnju i čestitao na jubilejima - 50 godina od osnivanja UNFPA i 25 godina od održavanja prve Međunarodne konferencije o stanovništvu i razvoju (ICPD).

Armitaž je izrazila spremnost da kao regionalna direktorka UNFPA nastavi da aktivno doprinosi intenziviranju saradnje sa Srbijom.

U tom kontekstu, ona je najavila globalni Samit ICPD25+ - Nairobi Summit on ICPD25 koji će se u novembru održati u Najrobiju, kao i Regionalnu konferenciju o populacionoj dinamici, ljudskom kapitalu i održivom razvoju u Jugoistočnoj Evropi koja se sledeće nedelje održava u Sarajevu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić sa regionalnom direktorkom Unicefa Afshan Kan

Izvor: Blic, 15.Okt.2019

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas Afshan Kan, regionalnu direktorku Unicefa za Evropu i Centralnu Aziju i specijalnu koordinatorku za izbeglice i migrante u Evropi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.