Dačić: Ponosni smo na prijateljstvo s Japanom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2019, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ponosni smo na prijateljstvo s Japanom

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas poslanicu Predstavničkog doma Parlamenta Japana i bivšu ministarku pravde Japana Joko Kamikavu.

U srdačnom razgovoru ocenjeno je da Srbiju i Japan povezuje snažan zajednički interes za nastavak sveobuhvatne i obostrano korisne bilateralne saradnje uz dalje jačanje sadržajnih, višeslojnih i intenzivnih međusobnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kontakata predstavnika vlada i parlamenata dve države.

Ministar je istakao da smo ponosni na činjenicu da prijateljstvo Srbije i Japana datira još iz 19. veka, čime se može pohvaliti mali broj zemalja u svetu, kao i da narodi Srbije i Japana gaje veliko međusobno poštovanje i simpatije.

On je izrazio posebno zadovoljstvo postignutim rezultatima i nivoom ostvarene saradnje dve zemlje, čemu je dat snažan podsticaj realizacijom istorijske posete premijera Japana Šinzo Abea Republici Srbiji januara 2018, kao i nedavnom posetom ministra inostranih poslova Japana Taro Kona našoj zemlji u avgustu 2019.

Gošća iz Japana je izrazila zadovoljstvo zbog prilike da poseti Beograd, kao član japanske delegacije na tekućoj 141. Skupštini Interparlamentarne unije.

U svojstvu bivšeg ministra pravde Japana i aktuelnog predsedavajućeg Parlamentarne lige za organizaciju 14. Kongresa Ujedinjenih nacija za sprečavanje kriminaliteta i krivično pravo, koji će se održati u Kjotu u aprilu 2020, uputila je poziv Srbiji za učešće na ovom značajnom skupu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Neka se region zove kako hoće, ali živimo zajedno, dišemo isti vazduh

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2019, 10:07

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da region Zapadnog Balkana ima istu budućnost, da bi trebalo da nastupa zajedno kako bi se obezbijedio mir i stabilnost i da mladi ljudi, lišeni balasta prošlosti, imaju značajnu ulogu u obezbjeđivanju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.