Izvor: B92, 20.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Kalamperović optimisti

Beograd, Podgorica -- Ministri unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i Crne Gore Jusuf Kalamperović očekuju da sporazam o dvojnom državljanstvu bude usvojen sutra u Beogradu.

Dačić je u izjavi dostavljenoj Tanjugu istakao da je optimista pre svega zbog toga jer je sporazum u interesu građana Srbije i Crne Gore. On je objasnio da je do zastoja u pregovorima došlo zbog dodatnih konsultacija i obaveza crnogorske strane da pregovara s drugim zemljama u okruženju o tom istom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanju.

Dačić, koji je i zamenik premijera, je kazao da je odluku o nastavku pregovora donela Vlada Srbija jer je reč o temi od velikog značaja za građane i Srbije i Crne Gore.

Upitan da je odluka Crne Gore da prizna jednostranao proglašenu nezavisnost Kosova ostavila posledice u tom procesu, Dačić je rekao da su "odnosi dve zemlje, posle priznavanja nezavisnosti Kosova, doživeli težak udarac".

"Srbija, međutim, neće vući poteze koji bi mogli biti na štetu građana", kazao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Kalamperović je ranije Tanjugu rekao da su radne grupe postigle načelni dogovor o sporazumu o dvojnom državljanstvu Srbije i Crne Gore i da očekuje da će biti definisan na sastanku koji je zakazan za sutra.

Nakon toga se, doda je, očekuje da dogovor usvoje vlade Srbije i Crne Gore.

"Optimista sam u pogledu tog dogovora i očekujem da će vlade Srbije i Crne Gore prihvatiti predlog sporazuma", rekao je Kalamperović u telefonskoj izjavi srpskoj agenciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.