Dačić: Hajka na Beograđanku u CG medijima

Izvor: Mondo, 18.Avg.2018, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Hajka na Beograđanku u CG medijima

Beograđanki Sari Vidak (20) određen je pritvor i ona je prebačena u pritvorsku jedinicu zatvora u Spužu zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić.

Stanišićeva tvrdi da je Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi suprotno, odnosno da je sudija najpre verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a kada je shvatila šta je uradila optužila je devojku da ju je napala dok je obavljala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dužnost.

Beograđanki Sari Vidak juče je određen pritvor do 30 dana nakon incidenta koji se dogodio u kotorskom Sudu za prekršaje. Njena majka Olivera tvrdi da napada na sudiju tog suda nije bilo.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je hitno naložio srpskom ambasadoru u Crnoj Gori Zoranu Bingulcu da od nadležnih organa u Crnoj Gori dobiju sve informacije u vezi hapšenja devojke koja je naš državljanin.

"Lično osuđujem hajku u crnogorskim medijima bez ikakvih dokaza. Očekujem da će Ambasada Srbije u Crnoj Gori utvrditi sve činjenice i u skladu s tim ćemo preduzimati dalje korake", rekao je Dačić.

Inače, Sara Vidak je privredena odmah posle incidenta koji se dogodio u kotorskom prekršajnom sudu.

Kotor: Beograđanka osumnjičena da je napala sudiju

Na teret joj je stavljeno krivično delo napad na službeno lice, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Advokat okrivljene Srđan Lješković je ranije izjavio da je ponašanje tužilaštva u Kotoru nedopustivo, kako prema okrivljenoj, tako i prema advokatima odbrane.

Ambasada Srbije prati slučaj

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac je za “Kurir” izjavio da i Ambasada i konzularna odeljenja u Podgorici i Herceg Novom s posebnom pažnjom prate slučaj srpske državljanke.

Sarin dečko je, kaže njena majka Olivera Vidak, imao saobraćajni incident na jednom kotorskom parkingu nakon čega je oštećeni zahtevao da se o događaju obavesti policija. Iako kaže da materijalne štete nije bilo, policija je sačinila zapisnik nakon čega su upućeni u kotorski Sud za prekršaje.

Kada su došli opet u sud desio se incident.

Sara je nakon toga privedena. Tokom incidenta joj je pozlilo i ukazana joj je pomoć u prostorijama Suda u Kotoru.

Djevojka je saslušana u kotorskoj stanici policije, nakon čega je tužiteljka zahtevala da bez prisustva advokata potpiše izjavu što Sara nije htela da uradi.

Majka devojke je rekla da je njena ćerka državljanin Srbije ali i Kanade, tako da narednih dana očekuje da će je predstavnici kanadske ambasade posetiti u Spužu.

Olivera kaže da su Kanađani šokirani događajem.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić o hapšenju Beograđanke u CG: Osuda hajke bez dokaza

Izvor: B92, 18.Avg.2018

Beograd -- Beograđanki Sari Vidak (20) određen je pritvor i ona je prebačena u pritvorsku jedinicu zatvora u Spužu zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru..Sudija Jelena Stanišić tvrdi da je Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.