DUI se ograđuje od demonstracija

Izvor: B92, 17.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DUI se ograđuje od demonstracija

Skoplje

Skoplje -- Najveća albanska stranka u Makedoniji ograđuje se od učešća svojih članova na protestima u Prištini.

Predsedništvo Demokratske unije za integraciju kasno sinoć se ogradilo od učešća nekih svojih članova u demonstracijama u Prištini, saznaje Beta od izvora u stranci.

U stranici zvanično nisu potvrdili da je raspravljalo o učešću njihovog poslanika i člana najvišeg rukovodstva Fazlija Veliua na demonstracijama u Prištini. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Betin izvor tvrdi da je to bilo na dnevnom redu i da je posle višečasovne rasprave odlučeno da se stranka ogradi od takvih aktivnosti svojih članova.

Sinoćnja rasprava u stranci usledila je posle javnog priznanja Veliua da je kao predsednik udruženja Veterani ONA učestvovao na demonstracijama u Prištini. "Borio sam se golim rukama s policajcima koji su bili izuzetno surovi", izjavio je Veliu pre dva dana za skopski dnevni list Dnevnik, dodavši da je spreman da se bori za slobodu Albanaca na Kosovo, na Balkanu i u Evropi.

Veliu je rekao da su on i još nekoliko stotina Albanaca iz Makedonije, na poziv predsednika pokreta "Samoopredeljenje" Albina Kurtija, organizovano otišli da demonstriraju u Prištini.

U saopštenju posle sastanka predsedništva DUI navodi se da ta stranka još jednom iskazuje podršku Ahtisarijevom planu za Kosovo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.