DPS i SDP formiraju vlast u Baru i Pljevljima

Izvor: Studio B, 04.Sep.2014, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DPS i SDP formiraju vlast u Baru i Pljevljima

Crnogorske vladajuće stranke Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) do kraja ove sedmice formiraće zajedničku vlast u Baru i Pljevljima, prenose lokalni mediji.

Dok se u Baru pregovori sa SDP privode kraju, u Pljevljima se samo čeka potpis na sporazum o postizbornoj saradnji, pošto je DPS prihvatio sve zahteve socijaldemokrata.

Nakon lokalnih izbora, koji su odrzani 25. maja, vlast još nije formirana u Podgorici, Bijelom Polju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Kolašinu.

U Podgorici i Bijelom Polju DPS-u fali samo po jedan odbornički mandat za samostalno formiranje vlasti, a SDP nije uspeo da se sa opozicijom dogovori o zajedničkoj vlasti u crnogorskoj prestonici.

I dalje ostaje nepoznanica da li će vladajuće stranke obnoviti pregovore o vlasti u Podgorici.

Na majskim lokalnim izborima DPS je apsolutnu vlast osvojila u Danilovgradu, Žabljaku i Šavniku, a u Podgorici i većini opština u kojima su pre tri meseca održani izbori osvojili su po jedan, ili nekoliko mandata manje nego što je potrebno za samostalno formiranje vlasti. 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.