DPS:Neprimereno mešanje Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2020, 18:09

DPS:Neprimereno mešanje Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore

Vladajući DPS smatra da izjave srpskih političara i zvaničnika, koje se odnose na poslednje događaje u Nikšiću, nakon kojih su uhapšeni vladika Joanikije i sedam sveštenika SPC, predstavljaju, kako tvrde, neprimereno mešanje u unutrašnja pitanja Crne Gore i spadaju u domen predizbornog marketinga.

"Održavanje masovnih crkveno - političkih skupova za vreme epidemije korona virusa, poput onog (juče) u Nikšiću, suprotno propisanim merama, predstavlja ugrožavanje zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građana naše države, koje nećemo dopustiti", navodi se u saopštenju DPS, čiji je lider crnogorski predsednik Milo Đukanović.

Iz DPS kažu da sve potencijalne posledice ovako neodgovornog ponašanja, i zdravstvene i ekonomske, isključivo će snositi država Crna Gora i njeni građani.

"Srbije se ovaj događaj tiče samo u toj meri što zvanični organizatori ovog skupa imaju sedište u toj susednoj državi, a političari koji su pozivali na skup, logističku i političku podršku dobijaju od srpskih zvaničnika", navodi se u saopštenju DPS.

Bilo bi, smatraju, primerenije da su srpski političari, koji insistiraju na poštovanju preporuka i mera zdravstvene struke u Srbiji, a zalažu se za kažnjavanje onih koji se o njih ogluše, iste kriterijume primenili i na jučerašnji događaj u Nikšiću u organizaciji SPC.

"Posebno ako se ima u vidu da je država Srbija, poslala upozoravajuću poruku Crkvi i zabranila masovne verske obrede, u trenutku kada je smatrala da će oni ugroziti zdravlje njenih građana", navodi se u saopštenju DPS, preneo je podgorički portal CdM.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DPS: Izjave srpskih političara miješanje u unutrašnja pitanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Maj.2020

Izjave srpskih političara i zvaničnika, koje se odnose na događaj u Nikšiću, predstavljaju neprimjereno miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore i spadaju u domen predizbornog marketinga, saopšteno je iz vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS). Iz DPS-a kazali su da je održavanje masovnih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.