DPS: Nema razloga da Plav i Gusinje budu distrikt

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DPS: Nema razloga da Plav i Gusinje budu "distrikt"

PODGORICA - Plav i Gusinje su u Crnoj Gori i nema nikakvog razloga da to područje bude nekakav "distrikt", rekao je danas predsednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Plavu Šefkija Hodžić.

"Mi smo u Crnoj Gori. Ne dolazi u obzir bilo kakav distrikt, autonomija ili specijalni status, jer za to nema nikakve potrebe", rekao je Hodžić, povodom nedavne izjave predsednka Matice Bošnjaka Sandžaka Šefketa Krcića o tome da bi Plav i Gusinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trebalo da budu "distrikt".

Krcić je to, kako su preneli neki podgorički mediji, rekao posle sastanka sa predstavnicima Ambasade SAD u Podgorici. Krcić je ocenio da Crna Gora navodno zapostavlja razvoj plavskog kraja i da bi zato SAD trebalo da to područje priznaju kao "distrikt".

"To što kaže Šefket Krcić ne samo ovo sada, nego i ono što je ranije pisao, ovde se ne podžava ni jedan odsto", rekao je Hodžić. Hodžić je kazao da Plav sve svoje probleme rešava u Crnoj Gori i samo u njoj može unapređivati svoj razvoj. Prema rečima Hodžića, razvojne šanse se povećavaju planovima za unapređenje poljopivrede i planinskog turizma i boljim saobraćajnim vezama.

Predsednik Matice muslimanske Crne Gore Avdul Kurpejović rekao je danas da je Krcićeva "ideja" o Plavu kao "distriktu" potpuna "besmislica".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.