DF pozvao građane da se okupe u što većem broju u nedelju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2018, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DF pozvao građane da se okupe u što većem broju u nedelju

Crnogorski opozicioni Demokratski front (DF) večeras je ponovo održao protest ispred zgrade parlamenta te zemlje, na kojem je pozvao građane da se u što većem broju okupe na velikom protestu opozicije, koji je najavljen za nedelju ispred parlamenta, javljaju Vijesti.

Veliki protest opozicije u Crnoj Gori najavio je ranije jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, koji je kazao da će na tim protestima demonstrantima biti podeljeni žuti prsluci kao što imaju demonstranti u Francuskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je istakao da će se protesti održavati svake večeri zbog hapšenja lidera DF Nebojše Medojevića.

Odbornik DF-a Radoš Zečević rekao je da je Nebojša Medojević, koji se nalazi u zatvoru u Spužu, slobodniji nego mnogi drugi na visokim državnim funkcijama.

Zečević je pozvao građane da u nedelju "preplave ulice žutom bojom koja postaje simbol otpora".

Policija će snimati proteste Demokratskog fronta

Uprava crnogorske policije saopštila je danas da će od nedelje do naredne subote snimati najavljene proteste Demokratskog fronta u Podgorici.

Snimanje će se, kako se navodi, obavljati svakodnevno od 17 do 21 čas, a u slučaju potrebe snimanje može trajati i duže, prenosi RTCG.

"Policijski službenici će, pre početka, za vreme trajanja i nakon završetka, snimati sledeće javno okupljanje u organizaciji Demokratskog fronta koje će se održavati u Podgorici svakog dana od nedelje 9.12. do subote 15.12. u vremenskom periodu od 18 do 20 časova, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, na platou ispred Skupštine Crne Gore, kod spomenika Kralju Nikoli", kaže se u saopštenju.

Policija preporučuje da u tom periodu građani izbegavaju saobraćanje kroz centar Podgorice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MANDIĆ: Pred nama je velika akcija, ne pristajemo da nas ponižavaju i gaze

Izvor: Kurir, 07.Dec.2018

Demokratski front (DF) je na večerašnjem protestu ispred Skupštine Crne Gore pozvao građane da se u što većem broju okupe u nedelju ispred parlamenta.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.