DF: Smeniti i procesuirati tužioca Katnića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DF: Smeniti i procesuirati tužioca Katnića

Opozicioni Demokratski front očekuje da specijalni tužilac Miliovje Katnić podnese ostavku ili da bude hitno smenjen i procesuiran, nakon što je izjavio da je hapšenjem srpskih državljana sprečeno krvoproliće u Crnoj Gori.

Katnić je sinoć izjavio da je sprečeno krvoproliće i da Crna Gora bude zavijena u crno jer su državljani Srbije, osumnjičeni za terorizam i stvaranje kriminalne organizacije, imali nameru da, maskirani u crnogorske policajce, pucaju na građane. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U Demokratskom frontu smatraju, naime, da je Katnić izvršilac više krivičnih dela koja na sam dan i posle izbora, 16. oktobra.

Predsedništvo DF-a je danas održalo hitnu sednicu povodom skandaloznog nastupa Katnića u crnogorskim medijima, a nakon toga su objavili saopštenje u kojem se, između ostalog, kaže:

"DF očekuje da Katnić podnese ostavku ili hitno bude smijenjen i da se odmah procesuira zbog više krivičnih dela koja je izvršio pre, na dan i posle izbora, a sve zbog slepe odanosti režimu i kriminalnim grupama koje su partneri Mila Đukanovića".

Za Crnu Goru bi, navodi se u saopštenju, bilo lekovito da jedna takva osoba odmah bude smenjena jer trenutno, uz "Đukanovića i njegovu družinu, predstavlja najveću opasnost po mir i bezbjednost Crne Gore i njenih građana".

Ocenjuje se da je Katnić, sa pozicije koju pokriva i moći kojom raspolaže, u izbornom danu počinio seriju krivičnih dela poput širenja panike, izazivanja atmosfere straha, kršenja izborne tišine i otvorenih pretnji opoziciji.

Navodi se da je u jednom periodu, Katnić pojedinim potezima, a prvenstveno obračunom sa onima iz DPS-a koji su se našli u konfliktu sa Đukanovićem, počeo da skreće pažnju na sebe i stvara privid nezavisnosti i profesionalizma.

"Međutim, dovoljan je bio samo jedan izborni krug da se pokaže pravo lice ovoga čoveka, lice partijskog poslušnika spremnog na sve i svašta samo da bi ispunio interese Đukanovića. Takva osoba ne sme više pokrivati ovako odgovornu funkciju", kaže se u saopštenju, preneli su crnogorski mediji.

DF smatra da Đukanovićeva vlast treba hitno da bude promenjena, a svi koji žele da Crna Gora postane pravna i slobodna država, treba da doprinesu promenama.

"Jer nakon izbora postoji ogroman prostor da se u te promene najzad zakorači, nakon punih 27 godina", poručuju iz DF-a.

Vujanović očekuje fer suđenje osumnjičenima 

S druge strane, predsednik crnogorske države Filip Vujanović rekao je da očekuje da će pravosudni organi obezbediti fer suđenje osobama koje su osumnjičene za stvaranje kriminalne organizacije za terorizam u pokušaju.

On je rekao da se nada da će se na suđenju otkriti činjenice za koje, prema rečima glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, postoje dokazi.

"Ja sam siguran da će pravosudni organi tom predmetu dati puni priroritet, da će se ažurno tretirati u daljem postupku, da će se dati, što je specijalni tužilac rekao, najšira mogućnost i sva prava odbrani i da ćemo u fer suđenju doći do utvrđenja činjenica za koje je specijalni tužilac rekao da su potkrepljeni jasnim dokazima", kazao je Vujanović.

On je za RTCG rekao da želi da iskaže poštovanje Katniću, koji je pokazao punu posvećenost poslu i potrebi da Crna Gora bude stabilna država, i da se sačuvaju životi građana.

"I koji je očigledno najneposrednije rukovodio celom akcijom uz maksimalni angažman svih službi bezbednosti, od policije do ANB-a", rekao je Vujanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DF traži hitnu smjenu i procesuiranje GST-a

Izvor: Vostok.rs, 21.Okt.2016

Predsjedništvo DF je danas održalo hitnu sjednicu, povodom skandaloznog nastupa Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u medijima.. . Demokratski front očekuje da Specijalni tužilac Milivoje Katnić podnese ostavku ili pod hitno bude smijenjen i da se odmah procesuira zbog više krivičnih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.