DEČACI ZA PRIMER: Vratili novčanik sa 450 evra i 100 dolara i odbili nagradu

Izvor: Večernje novosti, 22.Okt.2016, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEČACI ZA PRIMER: Vratili novčanik sa 450 evra i 100 dolara i odbili nagradu

Igor Vujičić, Stefan Perović i Ela Popović, hercegnovski osnovci, našli su nedavno novčanik, a potom i vlasnika Veselina Bilbiju i vratili mu i novac i dokumenta HERCEG NOVI - Igor Vujičić, Stefan Perović i Ela Popović, hercegnovski osnovci, našli su nedavno novčanik sa 450 evra i 100 dolara, a potom snalažljivo našli vlasnika Veselina Bilbiju i vratili mu i novac i dokumenta. Stefan je pronašao novčanik i kaže ni u deliću sekunde nije pomislio da ga zadrži. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << - Imam telefon, bicikl, meni ne treba novac, želeo sam samo da moji drugari i ja vratimo novac čoveku kome pripada. Ela je uzela novčanik i odnela ga kući da kaže mami šta se dešava - ispričao nam je Stefan. Igor je pogledao dokumenta, a onda se setio da u košarkaškoj ekipi imaju dečaka koji se takođe preziva Bilbija. - Drugovi su mi rekli da nema šanse da je to neko njegov, zato što na dokumentima piše da je taj čovek iz Bosne, a ja sam se setio da je jednom sa našom ekipom na Zlatibor putovao i taj dečak i da i on ima bosanski pasoš. Kontaktirao sam s njim preko "Fejsbuka", a on mi je rekao da je njegov tata izgubio novčanik - potvrdio je sumu novca i ime, pa sam se dogovorio sa Elom da se nađu, i njegov tata je preuzeo novčanik i pare - ispričao je Igor. Veselin Bilbija kaže - kada izgubite poslednji cent očekivano je da ste očajni, ali pomirio sam se sa tim da sam izgubio novac, i da treba ići dalje. - Onda me je sin pozvao i rekao mi da su njegovi drugari našli novčanik. Zahvalan sam deci što su mi vratila novac, posebno roditelju koji skoro godinu nije primio platu, a podržao je decu da vrate sav novac i dokumenta. Koliko god da im se zahvalim bilo bi malo - priča Bilbija, i ističe da veruje da bi i njegova deca postupila isto. - Hteo sam da častim te mališane, ali oni nisu hteli ništa pa sam im kupio čokoladu. Zahvalio bih se i roditeljima koji su decu ovako vaspitali - priča Bilbija.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

OD OVE DECE UČITE KAKO SE POSTAJE DOBAR ČOVEK! Vratili novčanik sa 450 evra i 100 dolara, pa odbili nagradu

Izvor: Telegraf.rs, 23.Okt.2016, 11:40

Osnovci Igor Vujičić, Stefan Perović i Ela Popović iz Herceg Novog našli su novčanik u kome je bilo oko 450 evra i 100 dolara i bez razmišljanja ga vratili vlasniku, a onda su svima dali lekciju iz humanosti i poštenja kada su odbili da uzmu nagradu...Naime, igrajući se sa dugarima nakon škole,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.