Čuveni regionalni sajt Titlovi se gasi od 1.februara

Izvor: Piplmetar.rs, 05.Jan.2024, 22:30

Čuveni regionalni sajt Titlovi se gasi od 1.februara

Titlovi.com, jedna od retkih regionalnih veb stranica koja je praktično postala institucija i ažurna je praktično dve decenije, našla se pred gašenjem.
Ne verujemo da ima neupućenih korisnika regionalne internet scene koji ne znaju koja je svrha sajta Titlovi ali nije zgoreg podsetiti se: ovo mesto okuplja stotine volontera koji prevode desetine titlova dnevno za široku lepezu popularnih i manje popularnih filmova i serija na više regionalnih jezika, uglavnom sa engleskog, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << i nekih drugih.
Nikola, administrator sajta objavio je na forumu u rubrici vesti, a zatim i na naslovnoj strani sajta, ovu vest koja nikoga od korisnika nije ostavila ravnodušnim. Prenosimo njegovu objavu u celosti:
“Pozdrav svima.
Nažalost moram s vama podijeliti nešto što mi je jako teško reći.
Nakon puno razmišljanja došao sam do zaključka da moram zatvoriti site.
Nije mi bilo lako donijeti ovu odluku.
Naime, site je već neko duže vrijeme bio ovisan o drugim projektima koji su ga financirali, ali to više nije opcija.
Drugim riječima, site je postao prevelik financijski teret za mene.
Planirano zatvaranje site 1.2.2024.
Opcija koju ja eventualno vidim jest da site poklonim nekome tko bi ga
mogao održavati.
Hvala vam na svemu i nadam se da ćemo se opet vidjeti online!”
Ipak, kao što je i Nikola izjavio, postoji nada da se najavljeno zatvaranje možda i ne desi. Kako je ovaj sajt toliko godina aktivan i praktično mnogi korisnici doniraju titlove koje sami obrađuju, na forumu je više korisnika dalo konstruktivne predloge kako da se sačuva ova oaza od koje su desetine hiljada korisnika do danas imali veliku pomoć.
Neki predlažu otvaranje računa kako bi se skupljale donacije za održavanje sajta, možda se pronađe neko ko ima i vremena i sredstava da preuzme ceo ovaj projekat, a neki čak predlažu i članarine (što nam ne zvuči baš kao opcija koja bi bila uspešna).

Titlovi.com / Screenshot
Kako god, sigurni smo da je gotovo svako od nas član sajta i foruma Titlovi pa bi bilo dobro da se uključite i na diskusiju na njihovom forumu, ako već niste.
Ako je neki regionalni projekat zaslužio da nastavi da postoji, onda je ovaj sigurno u samom vrhu te liste.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.