Čubrilović očekuje od Ustavnog suda da uvaži argumente RS

Izvor: RTS, 31.Avg.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čubrilović očekuje od Ustavnog suda da uvaži argumente RS

Predsednik Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da Ustavni sud BiH uvaži argumente parlamenta RS i stavi svoju Odluku o Danu Republike van snage i smiri tenzije.
"Stavljanjem van snage Odluke kojom osporava Dan Republike Srpske, Ustavni sud BiH pokazao bi da je odgovoran organ spreman za iznalaženje rešenja i smirivanje političkih tenzija", istakao je Čubrilović u pisanoj izjavi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopšteno je iz Skupštine RS.
Čubrilović je takođe naglasio da referendum o Danu Republike ni na koji način ne derogira Odluku Ustavnog suda BiH, kao i da je Skupština RS posvećena poštovanju Ustava i zakona i svih legalnih i legitimnih organa i institucija.
Referendum koji se odnosi na praznik Srpske ni na koji način ne ugrožava ustavnopravni okvir države, integritet i suverenitet BiH, tvrdi Čubrilović.
Prema njegovim rečima, upućivanjem apelacije Ustavnom sudu BiH, Skupština RS je pokazala da poštuje taj organ i da koristi sva legalna sredstva za dokazivanje pravne valjanosti svojih akata.
"Još jednom podsećamo da je referendum jedan od najznačajnijih oblika demokratskog izjašnjavanja i provere političke volje građana, bez nacionalne pripadnosti i diskriminacije", zaključio je predsednik Čubrilović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.