Crveni krst tresu afere

Izvor: Press, 25.Jun.2010, 06:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni krst tresu afere

Zaposleni u čačanskoj organizaciji optužuju sekretara Biljanu Davidović za teške zloupotrebe, ona uzvraća da se protiv nje vodi kampanja pred reizbor
Sekretara Crvenog krsta u Čačku Biljanu Davidović  zaposleni optužuju za teške zloupotrebe u radu. Glavna tema spora se vodi oko 10 tona brašna prebačenih iz magacina CK u privatnu pekaru u Gornjem Milanovcu. Nju optužuju i za nabavku hrane po većoj ceni u prodavnici čiji je vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << član Upravnog odbora. Davidovićeva uzvraća da je reč o kampanji protiv nje jer predstoji reizbor.
Izvor Pressa pita šta se dogodilo sa 10 tona brašna koje je početkom juna iz magacina Crvenog krsta prebačeno u jednu privatnu pekaru u Gornjem Milanovcu i zašto je roba završila baš u toj pekari?

- Veliki deo robe za narodnu kuhinju, na čijem se kazanu hrani više od 600 ljudi, nabavlja se iz prodavnice čiji je vlasnik član Upravnog odbora CK Čačak. Osim što se radi o sukobu interesa, od njega je nabavljeno ulje za narodnu kuhinju koje je bilo i 30 odsto skuplje nego u prodavnicama - kaže izvor Pressa.
Negira sve optužbe
Biljana Davidović negira sve optužbe na svoj račun. Ona potvrđuje da je deset tona brašna ugovorom o skladištenju prebačeno u gornjomilanovačku privatnu pekaru, ali u tome ne vidi ništa sporno.
- Brašno je dobijeno iz donacije sa kratkim rokom isteka (prema saznanjima Pressa rok upotrebe ovog brašna bio je do kraja ove godine), pa smo morali negde da ga skladištimo. Da smo sačekali, niko nam ne bi primio robu na zamenu. Sve je urađeno uz saglasnost UO. Vlasnika te pekare znam lično i zato smo išli preko prijateljstva i veze. Nije tačno da je moj suprug zaposlen kod njega, on sa tim nema nikakve veze, osim što poznaje vlasnika. Da smo podelili po džak brašna „socijali", bili bismo pod udarom sanitarne inspekcije upravo zbog roka isteka. Ugovor o skladištenju je fleksibilan i on može vratiti to brašno kad god zatražimo - kaže Davidovićeva, koja kao odgovor na pitanje zašto pored sopstvenog magacina CK i svih pekara u Čačku bira baš pekaru iz Gornjeg Milanovca, kaže da „vlasnik pekare posluje korektno".
Što se tiče nabavke dela robe za Narodnu kuhinju u prodavnici jednog člana Upravnog odbora, Davidovićeva kaže da je uvek bila u pitanju „najpovoljnija ponuda".
- Radi se o našem čestom donatoru koji nam sigurno ne bi prodavao robu po većoj ceni. Nisam omiljena u kolektivu jer nisam htela da radim kriminalna dela, niti trgovinu. Sada nastoje da mi nešto nađu kako ne bih bila ponovo izabrana za sekretara. Jer neki hoće da dođu umesto mene. A za četiri godine uspela sam da vratim poljuljani ugled ove organizacije u Čačku, dovela sam donatore i završavam mandat sa pozitivnim poslovanjem i sve sam radila u skladu sa zakonom i statutom. Non-stop me nadziru, proveravaju, a nedavno je na oglasnoj tabli osvanula i sramna poruka upućena meni. Radi se o njihovoj paranoji, jer znaju da zbog neodgovarajuće stručne spreme treba da dobiju otkaz - kaže Davidovićeva.
Šta je s novcem od trke?
Perica Pantelić, zaposlen u CK Čačak, koji poslednje tri godine organizuje akciju „Trkom za srećno detinjstvo", kaže da je pitanje i šta se dogodilo sa oko 140.000 dinara prikupljenih tokom akcija.
- Iako se trka organizuje sa ciljem da se poboljša materijalno stanje najugroženije dece, ni dinar nije otišao u te svrhe. Radi se o prilozima osnovaca i predškolaca i svih onih koji kupe startni broj. Gde su otišle te pare, ne znamo - kaže Pantelić.
On optužuje Davidovićevu za mobing, jer kaže da je njenom odlukom povučen iz magacina, gde je raspoređen prema ugovoru o radu.
U čačanskoj policiji kažu da postoji jedna prijava vezana za Crveni krst i da se proveravaju navodi prijave.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.