Izvor: N1 televizija, 14.Jan.2022, 22:33

Crvena linija: Kada prijaviti nestanak osobe, kakva je saradnja u regionu

Posle koliko vremena bi trebalo prijaviti nestanak osobe? Kada policija kreće u potragu i kako bi trebalo da komunicira sa javnošću? Šta ako osoba nestane u drugoj zemlji? Kada se uključuje tužilaštvo? Kakva je saradnja nadležnih institucija u regionu, ali i odnos država i medija prema nestalim osobama i njihovim porodicama? Šta kada osoba nestane? U Crvenoj liniji govore osnivač fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić, kriminolog Željko Cvrtila i Edin Zametica iz Gorske službe spasavanja.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kriminolog: Potraga za Perišem počela 30 sati posle nestanka – velik propust MUP

Izvor: N1 televizija, 14.Jan.2022

Srbija još uvek nema javni registar nestalih lica, a statistika pokazuje da je od 1.147 prijavljenih nestanaka dece u 2020. u Srbiji pronađeno njih 1.103. Nestalih odraslih u prošloj godini prijavljeno je 1.400, a pronađeno je 1.280 njih. Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić rekao je da...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.