Crnogorski narko bos Safet Kalić izručen Nemačkoj

Izvor: Mondo, 03.Feb.2015, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski narko bos Safet Kalić izručen Nemačkoj

Rožajac Safet Kalić, osumnjičen za šverc droge, izručen je iz Austrije nemačkim pravosudnim organima.

Foto: You Tube

Ekstradicija je, prema nalogu Evropola, izvršena još prošle sedmice, ali je ova vst zbog bezbednosnih razloga nekoliko dana čuvana u tajnosti, saznaju crnogorski elektronski mediji.

Kalić je sa lažnim pasošem Kosova uhapšen 20. oktobra prošle godine u Beču, u saradnji crnogorske i austrijske policije.

Podgorički Interpol >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za njim je raspisao poternicu još 2011. godine zbog optužbe za pranje više miliona evra stečenih od prodaje heroina u Nemačkoj.

Ministarstvo pravde Austrije, osim crnogorske, dobilo je i nemačku zamolnicu koja tereti Kalića za više krivičnih dela u vezi sa prodajom droge u periodu od 1995. do 1996. godine.

S obzirom na to da ih obavezuje evropski nalog za hapšenje koji važi među zemljama EU, Austrija je prednost dala Nemačkoj, pa će se Kaliću prvo suditi u toj zemlji.

Safetu Kaliću i njegovoj porodici je u Crnoj Gori oduzeta imovina vredna više od 22 miliona evra.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.