Crnadak: Poziv SNSD-a na rušenje Oružanih snaga BiH bio bi poziv na novi rat

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: Poziv SNSD-a na rušenje Oružanih snaga BiH bio bi poziv na novi rat

Ministar spoljnih poslova BiH i potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da bi bila "velika ludost i poziv na novi rat" ako Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ostane pri tome da posle 5. septembra od Narodne skupstine RS zatraži rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija zato što Zoran Tegeltija nije izabran za predsedavajućeg Saveta ministara.

Crnadak je ocenio da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "ne treba rizikovati budućnost Republike Srpske zbog interesa SNSD".

"Siguran sam da narod Republike Srpske ne želi ratovati, pogotovo ne zbog toga što SNSD nije u vlasti i da neće rizikovati budućnost RS i svoje dece zbog interesa SNSD i njihovih koalicionih partnera", istakao je Crnadak, prenela je agencija Fena.

Prema njegovim rečima, takvu avanturu narod neće podržati, "jer niko ne želi nove mobilizacije i nove ratne sukobe".

"SNSD ima svoje partnere, SDA i HDZ, imaju većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH, potpisali su sporazum, neka ga sprovedu, niko im ne smeta, samo neka ne dovode u pitanje RS i njenu snažnu ustavnu poziciju unutar BiH", kazao je Crnadak.

Dodik je ranije najavio da će, ako do 5. septembra ne bude izbabran novi Savet ministara BiH, čiji će predsedavajući biti Zoran Tegeltija (SNSD), Narodna skupština RS razmotriti određene zaključke, poput odluke o povlačenja RS iz Oružanih snaga BiH i iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

On je još kazao da su Sud i Tužilaštvo BiH, Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH (OBA) neustavne kategorije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Crnadak: Poziv SNSD-a na rušenje Oružanih snaga BiH ludost

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Sep.2019

Ministar spoljnih poslova BiH i potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da bi bila "velika ludost i poziv na novi rat" ako Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ostane pri tome da posle 5. septembra od Narodne skupstine RS zatraži rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.