Crna Gora, sveštenik hoće da pomogne čoveku koji ga je napao da plati kaznu

Izvor: RTS, 26.Maj.2020, 10:11

Crna Gora, sveštenik hoće da pomogne čoveku koji ga je napao da plati kaznu

Dvadesetogodišnji Baranin kažnjen je sa 400 evra zbog napada na sveštenika Nikolu Radovića ispred Parohijskog doma prošle sedmice.
Mladić S. K. je dužan da 400 evra uplati u humanitarne svrhe, a sveštenik Radović kaže da se sa napadačem video kod tužioca, da se pokajao, da je bio vidno potresen i da se izvinjavao.

Kako prenosi podgorički Dan, sveštenik Radović je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spreman da mladiću pomogne da isplati kaznu.
"Taj mladić je 2000. godište i on se ne sjeća onoga svega čije posljedice sada osjećamo, ja želim maksimalno da ga zaštitim jer se iskreno pokajao kada se lično susreo sa mnom", rekao je između ostalog otac Nikola Radović.
Mladić je prihvatio da kao znak izvinjenja uplati određenu sumu u dobrotvorne svrhe. "Ja sam mu predložio da pozove svoje drugare da mu pomognu, kao i oni koji su odgovorni za sve ovo", rekao je otac Nikola, dodajući da se on ponudio da pomogne pri isplati, ako drugi ne budu htjeli, s obzirom na to da mladić nije zaposlen i nema prihode. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.