Crna Gora neće prekinuti diplomatske odnose s Rusijom

Izvor: RTS, 28.Maj.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora neće prekinuti diplomatske odnose s Rusijom

Premijer Duško Marković rekao je da Vlada Crne Gore neće prekinuti diplomatske odnose s Ruskom Federacijom nakon presude za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine, odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Nebojše Medojevića, kojeg je interesovalo da li će Vlada prekinuti diplomatske odnose s Rusijom, nakon presude u kojoj se tvrdi da su državni organi i službe te države učestvovale u pokušaju ubistva tadašnjeg premijera. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Nigdje ne stoji tvrdnja da su državni organi Rusije učestvovali u pokušaju ubistva tadašnjeg premijera Mila Đukanovića", odgovorio je Marković na premijerskom satu u parlamentu Crne Gore.

Poručio je da će Vlada Crne Gore strpljivo i razumno nastojati da te odnose podigne na viši nivo.
"Vjerujem da takvo vrijeme dolazi", rekao je Marković.
Naveo je da ruski biznismeni ulažu u Crnu Goru jer je ta zemlja investiciona destinacija u kojoj imaju "investicionu i ličnu slobodu".
Marković tvrdi i da ne postoje rizici po mir i stabilnost u Crnoj Gori nakon presuda za pokušaj terorizma, navodeći da ih neće biti ni nakon donošenja pravosnažne presude.
"Da li će neko, u nastojanju da izbjegne suočavanje s pravdom, posegnuti za nekim neracionalnim aktivnosti, to vi bolje znate od mene", rekao je Marković.
Premijer je rekao i da je Medojevića retorika najveća pretnja po stabilnost Crne Gore. Takav komentar usledio je nakon opaske Medojevića da je potpredsednik Vlade Zoran Pažin u Crnu Goru došao iz druge države.
"Vi danas ovdje iznosite podatke odakle ko dolazi i kako je došao i da po tom osnovu imaju manja prava. To je fašistički pristup", rekao je Marković.
Crna Gora, kako je rekao premijer, otvoreno je društvo "što je njena najviša vrijednost".
"Crna Gora nije osjetila gorčinu sukoba na svom prostoru i zasluge za to pripadaju svima nama", rekao je Marković. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Ne tvrdimo da je Rusija pokušla da ubije Đukanovića"

Izvor: B92, 28.Maj.2019

Crnogorski premijer Duško Marković rekao je da Vlada Crne Gore neće prekinuti diplomatske odnose sa Ruskom Federacijom, prenosi RTCG...On je to rekao povodom presude za pokušaj terorizma na dan crnogorskih parlamentarnih izbora 2016. godine...Marković je to kazao odgovarajući na pitanje poslanika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.