Izvor: RTS, 02.Feb.2021, 16:22

Crna Gora, istraga o tajnoj službi zbog prisluškivanja i paljenja dokumenata

Po nalogu crnogorske specijalne tužiteljke Stojanke Radović počela su saslušanja službenika Agencije za nacionalnu bezbednost, za koje postoje indicije da su u tajnoj službi mimo zakonskih ovlašćenja pratili i prisluškivali građane, a potom spaljivali nezakonita dokumenta.
Izvor Vijesti iz vrha Uprave policije Crne Gore potvrdio je da su do sada u svojstvu građana saslušani smenjeni načelnici sektora Agencije za nacionalnu bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (ANB) Danilo Grozdanić i Luka Bulatović.

Oni su, prema istim informacijama, tokom ispitivanja u policiji negirali da su radili mimo pravila službe.
Na listi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) nalaze se imena svih načelnika sektora tajne službe, koje je novi v. d. direktora Dejan Vukšić od imenovanja smenio, a potom prošlog četvrtka SDT-u dostavio obimnu krivičnu prijavu sa detaljima i dokazima o tajnom odredu unutar Službe.
U narednim danima zakazana su saslušanja smenjenih načelnika – Mirka Milovića, Miloša Vujisića, Snežane Zarubice, Sandre Samardžić, Dejana Tomovića, Bojana Vukčevića, Ilije Živanovića...
Osim njih, na listi SDT-a našla su se imena još desetak službenika tajne službe za koje je Vukšić dostavio dokaze da bi mogli imati veze sa tajnim praćenjem i prisluškivanjem...
Specijalno državno tužilaštvo početkom prošle sedmice formiralo je predmet i u toku je izviđaj povodom navoda prvog čoveka tajne službe da su pojedini pripadnici ANB-a nezakonito prisluškivali i pratili građane, a potom uništili dokumentaciju o tome.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

CRNOGORSKI OBAVEŠTAJCI NA UDARU: Počela saslušanja službenika ANB zbog paljenja poverljivih dokumenata

Izvor: Kurir, 02.Feb.2021

Po nalogu specijalne tužiteljke Stojanke Radović počela su saslušanja službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), za koje postoje indicije da su u tajnoj službi mimo zakonskih ovlašcenja pratili i prisluškivali građane, a potom spalili nezakonita dokumenta, pišu podgoričke Vijesti.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.