Crna Gora: Uhapšen poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević, a zatvor čeka Milana Kneževića

Izvor: Večernje novosti, 30.Nov.2018, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Uhapšen poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević, a zatvor čeka Milana Kneževića

Podgorički Viši sud uvažio je žalbe Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i odredio zatvor poslanicima opozicionog Demokratskog fronta (DF) Milanu Kneževiću i Nebojši Medojeviću Podgorica - Nakon hapšenja Nebojše Medojevića, po nalogu Višeg suda u Podgorici, ćelija spuškog zatvora čeka i njegovog kolegu Milana Kneževića. Iz Uprave policije su naveli da je Medojeviću određen pritvor u trajanju od dva meseca, jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Specijalnom državnom tužilaštvu. - Zbog javno izgovorenih tvrdnji ovog lica da navodno zna da biivšem gradonačelnu Podgorice neće biti odredđen pritvor iz razloga štoi je Glavni specijalni tužilac primio mito u iznosu od 100.000 evra, saopštila je policija. Na sajtu Višeg suda jutros je osvanulo da je uvažena žalba SDT i odreen zatvor za Medojevića i Kneževića, "zbog odbijanja da svedoče u predmetima SDT., saopšteno je iz suda. - Zatvor traje dok svedoci K.M. i N.M. pristanu da svedoče ili dok njihovo saslušanje postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže do dva meseca računajući od dana lišenja slobode, navodi se u saopštenju Višeg suda.Pročitajte još: UHAPŠEN NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Pritvoren jedan od lidera Demokratskog frontaMilan Knežević je poručio da se neće dobrovoljno predati, dok je Andrija Mandić nakon hapšenja Medojevića sopštio da je Crna Gora na "ivici građanskog rata".MOGERINI DA REAGUJE Predsednica žena Evropske narodne partije, Doris Pak, poručila je da je hapšenje Medojevića sramota i pozvala je predsednicu EK Federiku Mogerini da reaguje. "Član crnogorskog parlamenta Nebojša Medojević uhapšen je u Podgorici bez skidanja imuniteta. To se desilo u zemlji koja navodno sledeća ulazi u Evropsku uniju. Sramota, Mogerini mora da reaguje", napisala je Pak na Tviteru. Socijalistička narodna partija Crne Gore osudila je hapšenje Nebojše Medojevića, posebno na način kako je to urađeno. - Hapšenjem narodnog poslanika nakon završetka sednice parlamenta, mimo svih zakonskih procedura, upućuje se poruka svim segmentima društva da je brutalna sila dozvoljena i da se uvbodi opšte bezakonje u političkim obračunima. Šteta učinjena ovakvim činom je već nenadoknadiva, navodi se u saopštenju, dok iz Prave Crne Gore poručuju da je Skupština postala poligon u kom se simulira slobodna reč, dok sa druge strane vrata policija zvecka lisicama i oružjem.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MEDOJEVIĆU I KNEŽEVIĆU PRITVOR DO DVA MESECA: Viši sud u Podgorici odredio poslanicima DF rešetke dok ne pristanu da svedoče!

Izvor: Kurir, 30.Nov.2018

Poslanicima opozicionog Demokratskog fronta, Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću, Viši sud u Podgorici odredio je pritvor u trajanju od najduže dva meseca, odnosno dok ne pristanu da svedoče.

Nastavak na Kurir...

Viši sud naredio zatvor za Medojevića i Kneževića 

Izvor: VOA, 30.Nov.2018

Viši sud u Podgorici donio je rješenja kojim se odredjuje stavljanje u zatvor dvojice poslanika Demokratskog fronta, Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, zbog njigovog odbijanja da svjedoče o javno izrečenim tvrdnjama o navodnoj korumpiranosti Glavnog specijalnog tužioca i neimenovanog sudije. Sud...

Nastavak na VOA...

DRAMA u Podgorici! Poslanici opozicije ZABARIKADIRANI u parlamentu! Crna Gora na IVICI GRAĐANSKIH SUKOBA

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2018

Crna Gora se nalazi na ivici građanskih sukoba nakon hapšenja Nebojše Medojevića! Na to je danas upozorio poslanik opozicije Milan Knežević kome takođe preti zatvor...Knežević se od sinoć nalazi u skupštinskim prostorijama Crne Gore gde je proveo noć odbijajući da izađe da ne bi prošao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.